Eerste WLOB trail een succes

Hoewel de deelname aan de ultratrail tegenviel, was de eerste editie van de WLOB trail een succes met ruim 150 finishers verdeeld over 4 afstanden.

De eerste WLOB trail in Diest op zondag 21 oktober was een succes. Alleen de deelname aan de langste afstand viel erg tegen, met maar 5 finishers. Op de 35 km finishten 42 lopers/loopsters, op de 21 km 65 en op de kortste afstand van 7 km waren dat er 42. Bij elkaar zijn dat er 154, toch een mooi aantal voor een eerste editie.

De reacties die ik op internet tegenkwam waren zonder uitzondering lovend. Helaas had ook de organisatie van de WLOB trail te maken met ‘grappenmakers’ die hier en daar de markeringen weg hadden gehaald. Hoe goed je de route ook markeert en uitpijlt, tegen dit soort praktijken sta je als organisatie machteloos. Ik heb het als voorloper in Limburgs Zwaarste meegemaakt dat achter mijn rug om de markeringen op een aantal kritische punten werden weggehaald. Gelukkig gaat het bij traillopen niet om snelle tijden, maar om het genieten van de natuur en het pure lopen. Weg van de stress van grote stadslopen. Dat het dan af en toe puzzelen is hoe de route gaat hoort erbij. Een stukje omlopen moet je niet erg vinden als trailloper.

De afkorting WLOB staat voor: West-Limburg Oost-Brabant en is een trailrunorganisatie met als doel het promoten en organiseren van trailrun wedstrijden in Vlaanderen. Hopelijk is het succes van de eerste editie een reden voor de organisatie om volgend jaar een tweede editie te organiseren. Het moet dan met een wat langere voorbereidingstijd mogelijk zijn om 30-50 lopers voor de lange trail aan de start te krijgen en het aantal deelnemers op de kortere trails verder uit te bouwen.

Op de 68 km kwamen Wim Douw, Jan Orye en Bram Vogels met z’n drieën over de finish in 6.40.29. Els Annegarn liep samen met Benny Peeters. Els liep als enige en snelste vrouw 7.12.26 en Benny 7.12.27. De 35 km werd bij de mannen gewonnen door Jan Daems in 2.47.33 en bij de vrouwen Chantal Coenen in 3.26.12. De 21 km was een prooi voor Tom Baets in 1.31.02 en Kathleen Schuyten in 2.00.52. De uitslagen zijn te vinden op http://www.btrf.be/site/wp-content/uploads/2012/10/uitslagwlob.pdf

Voor informatie over de WLOB trail zie de website van de organisatie http://www.wlob.be/

Henri Thunnissen