Zevende met een glimlach!

Jeroen Romeijn: “De komende 8 kilometer vraag ik me af bij welke club ik ga korfballen, of dat van dat gemengd douchen een fabeltje is of de waarheid en meer korfbal-gerelateerde gedachtes.”

In gebrekkig Duits vertel ik aan de naast me lopende freundliche freund dat het “pfassen und messen” is met een pasgeboren zoon en een drukke baan. We zijn negen kilometer onderweg – hij moet er nog 12, ik nog 54. Ik betrap mezelf erop dat ik begonnen ben met een uitgebreide samenvatting van het “grote smoezen boek”.

– Het is wel heel koud, vind je niet?
– Hadden ze die mist opgegeven?
– Die heuvel is toch steiler dan op het routekaartje
– Er zijn wel meer heuvels dan ik had gedacht

Bij kilometer 19 vraag ik me hardop af waarom er niet een paar Duitsers de moeite hebben genomen om het 63,3KM lange parcours te ontdoen van het 8cm dikke bladerdek. Zoveel is dat toch niet gevraagd! Dit alles is een gevolg van een partij slechte benen: hou op, schei uit! Zeldzaam weinig power zit er in de beentjes. Bij KM 32 besluit ik dan het wel welletjes is, dat ik nog steeds eerste ligt veranderd daar niets aan: bij KM 42 nok ik ermee, gooi mijn schoenen in het diepste Duitse dal en ga op Korfbal! De komende 8 kilometer vraag ik me af bij welke club ik ga korfballen, of dat van dat gemengd douche een fabeltje is of de waarheid en meer korfbal-gerelateerde gedachtes.

Net voor het 40KM punt komt mijn 4 maanden oude zoon in mijn gedachte. Wat zal hij ervan vinden dat Papa er de brui aan geeft. Dat Papa het doorzettingsvermogen van een paperclip heeft… Ik verman mezelf en loop de “opgevers-bus” voorbij en zowaar ga ik weer genieten van het lopen. De kilometers blijven onverminderd traag voorbij gaan. De zon breekt wel door: in mijn kop, maar ook aan de hemel.

Na 4 uur en 54 lange minuten buig ik voor de “medaille-uitdeel-dame” en voor het eerst hou ik hem om. Deze keer verdwijnt hij niet in de prullenbak, maar gaat hij mee naar Sliedrecht, mee naar mijn zoon.

Zonder hem had ik de finish niet behaald. Bedankt Finn!

Jeroen Romeijn

Noot redactie (Henri Thunnissen): De uitslagen zijn te vinden op http://results.frielingsdorf-datenservice.de/2012/roentgenlauf/ Daar zijn de nodige Nederlandse lopers/loopsters op te vinden. Waar Jeroen bij de mannen zevende werd in een tijd van 4.54.58, werd Jannet Lange zevende bij de vrouwen in 6.28.25. Jeroen is nu de snelste Nederlander ooit in de Roentgenlauf (dat was Wim Bart Knol).