Langste nachtloop

Wilma Dierx: “Voorafgaande aan de loop ontvingen de lopers een mini enquete met de vraag wat zij wilden eten tijdens de loop: linzenzoep of tomatensoep (vegetarisch) in de avond, broodjes kaas of kerstbrood in de ochtend.”

Sinds dit jaar heeft Nederland er een tweede vierentwintiguursloop bij, dit maal georganiseerd door Ans Oudejans en Martin Dekker van atletiekvereniging Suomi in Santpoort Noord. De eerste editie verdient een pluim. Voorafgaande aan de loop ontvingen de lopers een mini enquete met de vraag wat zij wilden eten tijdens de loop: linzenzoep of tomatensoep (vegetarisch) in de avond, broodjes kaas of kerstbrood in de ochtend. Tijdens de briefing kregen alle lopers een bordje met het logo van de loop als aandenken. Voor het geven van het startschot hadden ze niemand minder dan Ron Teunisse gevraagd. De zus van Jennie de Groot was de hele loop aanwezig als masseuse inclusief massagetafel. Aan de rand van de baan was een dixitoilet geplaatst met page toiletpapier (lopers onderling snappen wel waarom dat merk zo prettig is). Rinus kwam 3x langs om alles digitaal vast te leggen.

Rond 20 uur werd de soep geserveerd. Je kon het in je bidon laten doen, zodat je hardlopend de soep kon drinken. De verzorging was prima geregeld, van continue verse thee met honing tot broodjes kaas, koekjes, chips en zoutjes. De 12 uurslopers brachten ‘s nachts weer wat vertier. Als je er doorheen zat als 24 uursloper, was er altijd wel een 12uursloper die zijn tempo iets liet afzakken, je op sleeptouw mee nam voor een paar rondjes zodat een ieder daarna weer zijns weegs kon gaan. Verder was het meelopen van vrienden en bekenden geen probleem. Vooral in de ochtend was er een aantal ultralopers op het evenement afgekomen en liepen voor de gezelligheid wat rondjes mee. Paula IJzerman, Mark Zwart, Pieter Locher, Ferry van der Ent, Andre Boom en als klap op de vuurpijl Ron Teunisse.

Vlak voor de finish kreeg iedereen een stukje pvc buis met naam en startnummer die je na het fluitsignaal aan de rand van de baan kon prikken, voor het opmeten van de restmeters. Tot slot ging iedereen met een certificaat naar huis en de lopers die in de top 3 waren geƫindigd met een bos rozen inclusief heerlijk kerstbrood. Deze loop verdient volgend jaar zeker het dubbel aantal deelnemers. Een prima loop ook voor beginners om gewoon eens te kijken wat je in je mars hebt. Een zacht muziekje uit de luidsprekers die langs de baan staan, zorgen voor een gemoedelijke sfeer. Dus tot ziens in Santpoort op zaterdag 21 december 2013.

Wilma Dierx

Noot redactie (Henri Thunnissen): Wilma Dierx liep een nieuwe Nederlandse bestprestatie 24 uur op de baan bij de vrouwen met haar 197,159 km. De oude bestprestatie stond op naam van Ria Buiten die vorig jaar in Barcelona tot 186,224 km kwam.