Internationale € 5,00 bosmarathon & minder

Succesvolle derde editie op zondag 13 januari 2013 bij AAC ’61.

Aan de start verscheen een internationaal gezelschap van bijna 90 lopers. Van heinde en verre kwamen zij naar de atletiekbaan in Assen. Nagenoeg alle provinciën waren vertegenwoordigd bij de start en zelfs deelnemers van buiten de landsgrenzen uit Duitsland en België waren naar ons afgereisd. Wat hen naar ons gelokt heeft weten wij niet, maar dat ze het leuk vonden wel. Het enthousiasme is de hele dag gebleven bij de deelnemers en de vrijwilligers. Het was wintersweer en fantastisch om door het bos te lopen. Sommige lopers waren zo onder indruk van het fraaie bos dat ze de uitgezette route kwijt raakten, waardoor ze met enige vertraging na een ronde weer op de baan kwamen. Daar troffen ze veel gezelligheid bij de verzorgingstent. Er is nog nooit zoveel gegeten en gedronken. Er werden ‘goede zaken’ gedaan. Blijkbaar was het hongerig weer en/-of kostte het lopen meer energie door de natuurlijke ondergrond c.q. het gebrek aan geplaveide paden.

Enkele uitslagen willen we alvast noemen. De overige uitslagen van de Marathon en Minder kilometers staan op de site. Anton Slagers, uit Eelderwolde, werd winnaar op de marathon in een tijd van 3:18:17, tweede was Ad Suijkerbuijk uit Steenbergen (NB) die na 3:23:30 over de streep kwam en derde Martijn Croon uit Coevorden die de finish passeerde na 3:25:50. De eerste dame op de marathon was Lydia Doornbos, uit Appingedam na 3:49:50, gevolgd door onze eigen M&M ster, Hanneke Verheul uit Assen, met de eindtijd van 3:55:22.

We zijn met z’n allen de hele dag actief geweest. De kou trotserend, afgewisseld door een goed gesprek met een gefinishte loper of ster en passanten die kwamen kijken. De pers was ruim vertegenwoordigd. Wij zijn benieuwd naar het resultaat en verwachten mooie plaatjes. Er is ook een filmpje gemaakt. Dit valt binnenkort op de site te bewonderen: http://www.aac61.nl.

Wij willen iedereen nogmaals feliciteren met hun prestatie. De deelnemers met het volbrengen van hun loopavontuur en de vrijwilligers die daar zeker niet voor onderdeden door de hele dag, binnen en buiten, in touw te zijn geweest. Bedankt allemaal !!

Volgend jaar opnieuw een winterse Bosmarathon en Minder. Wij zijn er weer. Jullie ook ?

Henk Doorten en Nellie van der Made