Recordpoging Krijtlandpad

Michiel Panhuysen en Thomas Dunkerbeck lopen vrijdag 18 januari het Krijtlandpad om zo een officieuze recordtijd op dit 90 km lange pad neer te zetten. Wie en welk lange afstandspad in de Benelux volgt?

Van Michiel Panhuysen kregen we onderstaand bericht. Michiel, bekend onder de naam mig, heeft het plan opgevat om naar Amerikaans voorbeeld voor alle lange afstandspaden in de Benelux ranglijsten bij te gaan houden. Ranglijsten van wie het pad het snelst heeft afgelegd. Officieuze tijden, waarbij van degenen die in de lijst willen worden opgenomen wel enige vorm van bewijs van hun prestatie wordt gevraagd.

In Nederland is het Pieterpad meerdere malen door de Runners Oost Groningen als etappeloop georganiseerd. In de eerste editie met etappes van 100 km haalden geen van de deelnemers de finish, waarna het pad in 7 etappes werd onderverdeeld. Bram van der Bijl heeft de nodige lange afstandspaden afgelopen in trainingsvorm voor de regio Noord-west van Ultraplatform. Als training zijn lange afstandspaden ideaal, als ik in Duitsland op vakantie ben maak ik graag gebruik van die paden. In het buitenland zijn er veel wedstrijden over lange afstandspaden. Denk aan Engeland met de WestHighlandWayrace en de Hardmoors 30-110 (Cleveland Way) en Duitsland met de Eifelsteig, Rheinsteig (als etappeloop, Kobolt en Wibolt) en niet te vergeten de klassieke Rennsteiglauf die dit jaar aan editie 41 toe is.

Henri Thunnissen

Recordpoging Krijtlandpad, aankondiging

Ultra-trailrunners Thomas Dunkerbeck en Michiel Panhuysen lopen op vrijdag 18 januari 2013 het Krijtlandpad (90 km) non-stop, in een zo snel mogelijke tijd, om er een (nieuwe) recordtijd op vast te leggen. Het Krijtlandpad (KLP) is het zuidelijkst gelegen streekpad van Nederland en loopt van Maastricht (NS Station) via het grensgebied met Voerstreek naar Vaals (Drielandenpunt), om via Vijlen, Gulpen en Valkenburg weer terug te keren naar Maastricht. Dunkerbeck loopt regelmatig trailrun wedstrijden in Nederland, België en Frankrijk van 25 tot 80 kilometer en staat regelmatig op het podium. Panhuysen loopt langere trails (100 mijls wedstrijden). De tijd die beide heren vrijdag lopen zal worden bijgeschreven op de RTL (Recordtijdenlijst). Deze data base met recordtijden op bekende (lange afstands)paden in de Benelux wordt sinds kort bijgehouden door het trailrunners platform van MudSweatTrails, de organisator van onder meer de Koning van Spanje trail in Gulpen.
Start: NS Station Maastricht, vrijdag 18 januari om 7 uur (mogelijk vroeger, overleg bij interesse).
Aankomst: NS Station Maastricht, vrijdag 18 januari om 17-19 uur.

Meer lezen:
http://www.mudsweattrails.nl/node/1172
http://nl.wikipedia.org/wiki/Krijtlandpad
http://fastestknowntime.proboards.com (Amerikaans initiatief dat ons inspireerde om een RTL bij te gaan houden in Nederland)

Michiel Panhuysen

NB. Het Krijtlandpad is inmiddels gelopen. De winterse omstandigheden zorgden voor een tijd die te verbeteren moet zijn. Voor het verslag van de tocht zie de site van MudSweatTrails: http://www.mudsweattrails.nl/node/1177