De zes uren ultraloop in Stein op zondag 3 maart heeft weer een sterke bezetting

Daniel Orálek en Bram van Rijswijk favorieten tijdens de 18e Meuleberg Recycling zes uren ultraloop op Zondag 3 Maart 2013. Inschrijven nog mogelijk tot aanstaande vrijdag 22-02-13 !

De Stichting Ultraloop Stein organiseert wederom de jaarlijks 18e Meuleberg Recycling zes uren ultraloop op Zondag 3 Maart 2013 in en rondom het Steinerbos. De start van de Meuleberg Recycling zes uren ultraloop zal zijn om 11:00 in het recreatieoord Steinerbos en het einde om 17:00.

Nadat dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de Zes uren ultraloop Stein de winnaar uit Nederland kwam, namelijk Bram van Rijswijk zal er wederom een sterk deelnemersveld aan de start staan van deze klassieker. Bij de heren zal de strijd gaan tussen de Tsjech Daniel Orálek en Bram van Rijswijk die de eerste uren gehaast zal worden door zijn trainer Luc Krotwaar en ploeggenoot Ton Verbaandert van Atletiek Eindhoven om zodoende weer tot een respectabel aantal kilometers te komen. Gevaarlijke outsiders aan Belgische kant zijn: Gino Casier, Johan Watthy, Marc Papanikitas, Gert Mertens, Yves Dedapper en Nid Rhumpakwaen. Jo Schoonbroodt zal wederom een poging doen voor zijn wereldbestprestatie te verbeteren van vorig jaar, daarnaast zullen de atleten Ralf Preibisch, Robert Boersma, Olivier Jacques en de Duitser Peter Kaminsky de 80 km grens hopen te overbruggen. Bij de dames zal de strijd gaan tussen de Belgische Heidi Janssens en de Duitse Marion Braun. Aan Nederlandse zijde zal de talentvolle Lydia Doornbos proberen voor een goede klassering nadat ze terugkomt van een voetblessure.

Het verkeersvrije parcours zal alleen over verharde wegen voeren, met als centraal punt het Recreatieoord Steinerbos, het parcours zal is wederom op 10 Februari 2013 officieel opgemeten en bedraagt 3241,65 meter, door de komst van een nieuwe rotonde aan de zuidzijde van World Fastest Six Hours parcours. De Ultramarathon-atleten zullen vertrekken vanuit de speeltuin gelegen in het Steinerbos om via het zwembad te lopen naar de Dieterenstraat dan via het fietspad gelegen aan de bosrand van de Stadhouderslaan richting Mauritsweg te lopen om dan wederom terug te keren in het Steinerbos. Dit jaar zal er ook voor het eerst een 6 uurs Estafette Run gehouden worden voor teams, stichtingen, verenigingen etc. een ideale voorbereiding voor de ROPA Run 2013. Tevens vindt er de 5e Rabo Jeugd Run plaats. Het Rabo Jeugd Run parcours bevindt zich in het geheel in het recreatieoord Steinerbos. De Rabo Jeugd Run kent afstanden tussen de 816 en 3124 meter en wordt gelopen voorafgaand aan de zes uren ultraloop.

We hebben wederom van de IAAF het Bronzen Label toegekend gekregen en we doen weer mee aan de DUV Sechs Stunden Cup en de Benelux marathon en ultracup. Prijsuitreiking zal zijn om 18:30 in het Trefcentrum Kerensheide, de prijzen worden uitgereikt door wethouder van sportzaken dhr Eef Janissen en de hoofdsponsor Wiel Speessen van Meuleberg Recycling.

Info en inschrijven kan via internet http://www.ultraloopstein.nl De inschrijving voor de zes uren ultraloop is open tot aanstaande vrijdag 22 februari.

Noteer alvast in je Agenda ons volgend evenement, namelijk de Dreamtime Marathon Stein op zondag 27 oktober 2013, start om 01:00 en je loopt je eigen droomtijd!?

Met vriendelijke groeten, Hoogachtend

Han Frenken
Voorzitter Stichting Ultraloop Stein