5 x 50 Special Heroes Trail

Van 10-14 april wordt er dagelijks een trail gelopen van 50 km op mooie locaties in Nederland om op die manier geld op te halen voor sport onderwijs voor gehandicapten.

Hardloopster en voedingscoach Ingrid Peperkamp heeft altijd vrij kunnen sporten. Vele jongeren ervaren dagelijks drempels door hun handicap of andere belemmeringen. Wat zou het mooi zijn als zij over deze drempels heen stappen. Wil jij een steuntje in de rug zijn voor de jongeren en zelf ook genieten van het lopen? DAT KAN! Ingrid Peperkamp wordt dit jaar 50. Daarom organiseert Ingrid in samenwerking met Trailrunning Nederland en Special Heroes een 5-daags hardloopevenement waarbij het 5×50 team elke dag tot 50 kilometer loopt, grotendeels in de natuur.

Het 5×50 team bestaat uit Chris van Beem, Claudia Wesselman, Helen Jamieson (GB/South Africa), Ingrid Peperkamp en Mildred Haans (B). Iedereen kan zich bij het team aansluiten. Er wordt in groepen gelopen met de snelheden: 7, 8, 9 en 10 km per uur. Elke 10 km is een verzorgingspost waar je ook in en uit kunt stappen. Het is geen wedstrijd. Het doel van dit evenement is om zoveel mogelijk jongeren vanuit de Special Heroes scholen te laten deelnemen en trail- en hardlopers een bijzondere, unieke loop aan te bieden op een uniek parkoers. En natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Special Heroes Day. Aan de deelnemers van de 5×50 Special Heroes Trail wordt gevraagd € 1,00 per gelopen kilometer te doneren aan: Gehandicaptensport Nederland, rek. nr. 32 61 23 881 ovv Special Heroes/EFFZ-actie trail 5×50.

Data & locaties
Woensdag 10 april: Zeeland: Middelburg: Klimopschool, Grevelingenstraat 10.
Donderdag 11 april: Zuid-Holland: Noordwijk: school De Duinpieper, Stakman Bossestraat 81.
Vrijdag 12 april: Overijssel: Zwolle: atletiekbaan AV PEC 1910, Urksteeg 1.
Zaterdag 13 april: Brabant: Geldrop: Loopgroep LOGO, Zwembadweg 13.
Zondag 14 april: Gelderland: Wageningen; atletiekbaan De Bongerd, Bornsesteeg 2.

Special Heroes is een landelijk sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Het programma is een gezamenlijk initiatief van de PO-Raad, Gehandicaptensport Nederland en NOC*NSF. De nauwe samenwerking tussen de drie organisaties staat borg voor voldoende kennis, betrokkenheid en draagvlak bij de diverse sporten onderwijsorganisaties. Special Heroes werkt eraan om leerlingen in het speciaal onderwijs te laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het geeft kracht en maakt trots!
Special Heroes Day is een stimuleringsdag waar sportorganisaties de kinderen kennis laten maken met diverse sporten die ze vervolgens ook in hun vrije tijd kunnen gaan doen. Per Special Heroes Day is € 5.000,- nodig.

Inschrijven: http://www.trail-running.nl/special-trailrunning-events/5×50-special-heroes-trail-2013/

Ingrid Peperkamp en Peter Jan Haas