Klein verslagje 60 van Texel

Een kort verslagje van de hekkensluiter van de Zestig van Texel Joppe Boon.

Om 10:35 werden we weggeschoten, de 60 van Texel begon. Na ongeveer 5 km kwamen we het strand op, met een flinke tegen wind. Maar wel in het zonnetje liepen we over het mulle / soms beetje hard zand richting de eerste strandafgang.

Na het strand liepen we door de bossen om vlak voor de Koog weer het strand op te rennen. Ik liep constant in een tempo van 9-10 km/h. Erg lekker dus. Na het strand liepen we door de slufter in de duinen richting de vuurtoren. Ik begon al aardig in te zakken, de felle tegenwind heeft me toch wel flink uitgeput. Na de vuurtoren maakten we een draai waardoor we aan de andere kant van het eiland liepen.

Ik begon erg te twijfelen of ik nog wel binnen de limiet zou finishen, met 3:23:07 op de 30km dacht ik nog dat komt goed maar na 50km (oftewel met nog maar 1uur en 10minuten voor de sluiting) wist ik dat ik wel moest opschieten. Maar ik was er echt helemaal doorheen, met nog maar 4km en 22 minuten te gaan was het laatste stuk weer in de felle tegenwind. Het begon er echt op te spannen, ik zag de finish, iedereen schreeuwde en gebaarden dat ik moest rennen om binnen de limiet de finishen!

Met nog een harde sprint onder luid gejuich passeerde ik de finish! I did it!!!
Met 1 seconde klok!!!! 6:59:59

Hekkensluiter of niet, ik heb genoten van de loop! In 2015 ben ik er zeker weten weer bij!

Groetjes,

Jop Boon