Smitsveen marathon – 07/04/13

Henk Harenberg: “Vandaag is de eerste keer dat de Smitsveen marathon georganiseerd wordt. Zeker niet de eerste welke Ronald & Sjoerd organiseren. Het geweldige aan hun organisatietalent is dat de door hun georganiseerde marathons voelt als back to basic.”

Vandaag is de eerste keer dat de Smitsveen marathon in Drouwen georganiseerd wordt. Zeker niet de eerste welke Ronald & Sjoerd organiseren. Jemig petje af voor deze mannen. Het geweldige aan hun organisatietalent is dat de door hun georganiseerde marathons voelt als back to basic. Geen opsmuk. 6 euro kost de voorinschrijving kan je toch niets van zeggen. Tja dan is het ritje met de Mini aanzienlijk duurder naar Drouwen. Een pracht pas aangelegde asfaltweg in een bosrijke omgeving dichtbij Drouwen nodigt me uit te veel op het gas te trappen. Laten ze die flitspaal toch de kleur van de bomen hebben gegeven, tja dan gaat het bij mij mis. Deze boom staat wel verrekte kaarsrecht. De vrees bestaat dat de officier van justitie de hoogte gaat bepalen. Waarom rijdt die Mini zo hard …. (ik kan er echt niets aandoen, hm) en waarom geeft de TomTom deze paal niet aan. Het ligt absoluut niet aan de chauffeur …. Eén voordeel het begrotingstekort komt steeds dichter bij de 3% door mijn a.s. financiële bijdrage. Zou het nog Pasen zijn dan ben ik echt een Paasei om symbolisch onthoofd te worden.

Al met al starten we klokslag 11.00 uur voor zes ronden. Echt een geweldige ronde in een pracht bosrijke omgeving. Ronald & Sjoerd mijn tip houdt deze marathon er in de toekomst in. M’n trailschoenen zijn overbodig maar ach of het veel uitmaakt of ik weg- of trailschoenen aan heb? Een vraag waarvan het antwoord bekend is. Deelname aan Brazilië blijft bij een droom welke nergens op gebaseerd is. De 52 minuten van vorige week doortrekken lukt niet maar had niet anders verwacht. Het beperkt zich tot zeven minuten sneller vandaag t.o.v. vorige week. De ronden bestaan uit afwisselend fietspaden en zand- en bospaden. Daarnaast liggen er een aantal zandheuvels maar daar kan je langs lopen. Tja wat kan je nou schrijven over een marathon. Oh ja het gekwek van hardlopende mensen beperkt zich gelukkig. De vogels zingen vandaag eens duidelijk. Of het Songfestival waardig is? Helaas kan ik de tekst niet goed verstaan. De melodie is tenminste origineel, nog nooit eerder gehoord. Geen elektrische gitaar gehoord trouwens maar wie heeft weleens een vogel op zo’n instrument zien spelen? Jimi Hendrix was een unieke vogel met heel veel talent op de gitaar maar kon weer niet vliegen. Wellicht dacht hij dit wel na een avondje snuiven.

De zon maakt het vandaag helemaal een geslaagde dag. Ronald zijn bel ter aankondiging van de laatste ronde doet me denken aan de ijscoman maar wordt sneller wakker geschud bij de vele bekertjes water (het ijs is inmiddels gesmolten) en stukjes bananen e.d..

Wat me vandaag tevens opvalt is dat m’n rechter lichaamsdeel sneller wil dan (of is het als?) dan mijn linker stijve gedeelte. Ik ga rechts steeds meer waarderen (alleen niet als we mogen stemmen!).

Twee keer Drenthe in twee weken is zeker aan te bevelen. Daarnaast is me inmiddels dus ook duidelijk dat ze in Drenthe ook bomen en nep-bomen hebben, de reden wordt me dus binnenkort helder en duidelijk!

Groeten,

Henk Harenberg