Blij dat ik nog steeds mee mag doen

Henk Sipers koos bij Limburgs Zwaarste voor de 60 km: “Om een lang verhaal korter te maken, ik blijf redelijk tot goed lopen en ik ben tevreden hoe het gaat. Zou dat dan toch door de rode bieten komen?”

Heerlen, 20-04-2013 De lang verwachte 60 km van Limburgs Zwaarste. Aangezien ik me al een paar weken goed voel moest deze er aan komen om te zien of het ook zo is. De start was om 09.00 uur en de zon scheen maar het was nog fris. Zoals altijd probeerde ik me aan niemand vast te klampen en mijn eigen ding te doen. De ondergrond was droog want het had de afgelopen dagen niet meer geregend. Van Heerlen meteen het bos in en dan bergje op bergje af, bijna elke heuvel beklimmend. In de buurt van Lemiers de enige afdaling door modder maar daarna weer droog. Het loopt lekker dankzij mijn Powerbar repen en de goedverzorgde verzorgingsposten om de 10-12 km. Na zo ‘n 13 km loop ik alleen en dat vind ik het fijnste. Ik zie wel regelmatig voor me lopers maar laat maar lekker gaan. Dan bergop naar het Drielandpunt hetgeen zwaar is maar ik kan het hebben. Boven aangekomen heb ik wat problemen met mijn GPS maar na een paar km krijg ik hem weer normaal aan het werken. Het blijft lekker lopen en ik ben de 25 km al gepasseerd. Bergaf loopt het heerlijk. Ik vraag me af hoe dit in Nepal zal gaan over een dikke maand tijdens de eenmalig georganiseerde 60 km aldaar maar dan zit ik tussen de 3000 en 5350 meter hoogte. Meer info hierover zie: http://theskyisnotthelimit.webs.com/henk_sipers_Mount%20Everest.htm

Ik begin te voelen dat ik al veel klimmeters gehad heb en wandel af en toe naar boven. Het parcours is op sommige plakken veranderd en dat doet me eigenlijk goed. Een voor mij vervelend stuk is eruit en daarvoor hebben we een ander onbekend stuk. Om een lang verhaal korter te maken, ik blijf redelijk tot goed lopen en ik ben tevreden hoe het gaat. Zou dat dan toch door de rode bieten komen? Ik heb van te voren 2 dagen rode bieten gegeten en rode bietensap gedronken. Er wordt veel “magie” over gesproken maar dit is mijn tweede ervaring ermee en ook weer een goede ervaring dus ……. Voor Nepal krijg ik een product uit Duitsland gesponsord met rode bieten maar ik kan het helaas niet uitproberen daar ik het pas laat gestuurd krijg. Uitproberen doe ik tijdens de 2 weken-durende trekking bergop naar Basecamp op 5350 meter hoogte. Na 7 uur 2 minuten en 3 seconden finish ik en ik voel me goed en ben voldaan over alles. De uitslag van de 60 km, een 12-de plek van de 42 deelnemers. Had ik dan misschien toch de 80 of 100 moeten doen? Denk het niet. Het is goed zo. Als het langer zo blijft gaan zoals nu misschien ………

Onderweg heb ik geen moment naar de klok gekeken. als ik dat had gedaan dan had ik zeker onder de 7 uur gelopen. Nog 1 marathon te gaan in Visé (B) voor vertrek naar Nepal, over 3 weken en 3 dagen later vertrek ik.

Meer info over de loop in Nepal http://theskyisnotthelimit.webs.com/henk_sipers_Mount%20Everest.htm

Annemarie en Willem en alle helpers bedankt

groet en tot ziens

Henk Sipers

NB. De link naar de website van Henk over Nepal is te lang, maar als je de link kopieert kom je op de betreffende site. Henk Sipers onderneemt de tocht in Nepal ter nagedachtenis van zijn loopvriend Eberhard Schaaf.