Voorinschrijving UltraRun van Gieten 50 kilometer loopt als een speer

De UltraRun van Gieten is op weg naar een nieuw deelnemersrecord. Voorinschrijving tot en met 6 mei. Dag inschrijving mogelijk.

GIETEN – Het is vrijwel zeker dat de derde editie van de UltraRun van Gieten 50 kilometer op zaterdag 18 mei meer deelnemers op de been brengt dan vorig jaar. In 2012 liepen 40 mannetjesputters zich de longen uit het lijf. Die grens is drie weken voordat het startschot klinkt bijna bereikt.

Op de lijst staan tal van ervaren ultralopers, maar ook maken enkele atleten in Gieten hun debuut op de afstand van 50 kilometer. Zoals bijvoorbeeld Arjen Slot uit Utrecht. Deelnemers komen uit Nederland, Belgiƫ en Duitsland. Lydia Doornbos uit Appingedam en Ralf Preibisch uit Halsteren zijn van de partij om hun titel te verdedigen.

De atleten krijgen twee (gedeeltelijk nieuwe) rondes van 25 kilometer voor de kiezen. Om de vijf kilometer is een verzorgingspost ingericht. Acht motoren en een aantal fietsers nemen de begeleiding onderweg voor hun rekening. In opmaat naar de start om 12.00 uur is om 11.30 uur een briefing in de Molenzaal van Hotel Braams. In het hotel kunnen atleten die ‘ van ver moeten komen’ tegen een speciaal tarief overnachten en ontbijten. Omkleden en douchen kan in het hotel.

In het brinkdorp vinden ‘s middags allerhande jeugdwedstrijden plaats met bijna 600 jongens en meisjes. De meeste ultralopers finishen als er ‘veel reuring’ is op de brink. Zij worden net als vorig jaar met enthousiast applaus door het publiek verwelkomd.

De voorinschrijving voor de ultraRun van Gieten 50 kilometer sluit 6 mei. Vervolgens is het nog mogelijk om zaterdagmorgen 18 mei in te schrijven in de Molenzaal van Hotel Braams in Gieten.

Kijk voor meer informatie op de website http://www.runvangieten.nl