Bokemei Run 2013

Deze eerste editie van de Bokemei Run met 44,4 km net iets langer dan een marathon werd een succes. Een kort verslag van Lea Kloosterman met de uitslagen.

Op zondag 28 juli loste Bokemei’s penningmeester Martin van de Repe om 11 uur het startschot voor de eerste Bokemei Run 2013. De Marathon was het initiatief van Bob Bokemei Bock die al jaren voor Bokemei loopt. Het rennersveld bestond dankzij zijn lobby uit gerenommeerde lopers die hun sporen reeds verdienden in de marathon- en ultrawereld. Over de organisatie door Bob Bock i.s.m. stichting Bokemei waren de lopers uiterst tevreden, evenals over het parcours en de verzorging. Ook de ondersteunende vrijwilligers (dank voor ieders inzet!) vonden het een geslaagd evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Cijfers
24 lopers hadden zich ingeschreven en 21 hebben daadwerkelijk gelopen. Alle drie lopers die niet liepen doneerden hun al betaalde inschrijfgeld aan Bokemei. Dank daarvoor.
15 lopers hebben de marathon uitgelopen. 6 liepen onder de vier uur.

Omstandigheden
De renners begonnen aan de 44,4 km lange run onder een bewolkte hemel. Later brak de lucht open en werd de loop zwaar door de warmte. Albert Meijer zocht aan het begin van de tweede ronde verkoeling door een beker water over zijn verhitte hoofd te gooien.
Winnaar Tobias Lundgren liep al vanaf het begin aan kop. Bij het begin van zijn 5de ronde had hij al 2 renners ingehaald. Na ronde 5 al 7. In de achtste ronde haalde hij de twee renners die op plaats twee zouden eindigen in. Uiteindelijk finishte hij twee rondes voor alle anderen.
Eerst pal en later verder achter Tobias liep een drietal lopers: Pieter den Edel, Janine Timmer en Peter van Wouwe. Pieter liep lang in tweede positie, maar moest deze plaats in de 9de ronde afstaan aan Janine en Peter die de wedstrijd als duo finishten. Gentleman Peter liet Janine met de eer van de tweede plaats strijken. Helaas was hij al voor de prijsuitreiking op weg naar huis. “Peter alsnog van harte gefeliciteerd met je knappe prestatie! We hopen dat je er een volgende keer weer bij zult zijn.”
Francis Spoelstra, Els Annegarn, wereldkampioene (M55) op de 100! kilometer, en Micha Havreluk vormden lang een trio tijdens de race. Een van de laatste rondes vormden ze zelfs even een kwartet met Bob Bokemei Bock als vierde loper. Uiteindelijk werd Bob de winnaar van dit viertal, wegens zijn blessure een knappe prestatie, met de hulp van zijn dochter Bobbie die hem tegemoet liep en de laatste 150 meter met hem mee rende. Francis finishte na Bob, Els en Micha daarna. Volgens Micha had Els zich aan hem aangepast: “Anders was je veel eerder over de finish gegaan dan ik.”