De 24 uren van Nijvel, Open Belgisch kampioenschap

Luc Maes: “Mijn deelname heeft aan een zijden draadje gehangen. Vrijdagmorgen had ik nog eens wat uit gelopen en eens binnen gesprongen bij de dokter om een akte voor zo een zware wedstrijd. Alles leek in orde…”

Mijn deelname heeft aan een zijden draadje gehangen. Vrijdagmorgen had ik nog eens wat uit gelopen en eens binnen gesprongen bij de dokter om een akte voor zo een zware wedstrijd. Alles leek in orde. Vrijdagvoormiddag tijdens mijn wekelijkse kuisbeurt had ik enkele emmers water verdragen om het terras te kuisen. In de namiddag kreeg ik last van pijn aan mijn rechter knie.

’S avonds kon ik bijna niet meer gaan van de pijn en zaterdagmorgen had ik moeite om uit mijn bed te geraken. Eerder dit jaar had ik dat ook eens gehad, nadat er wat in die knie geschoten was bij het dragen van zware voorwerpen. Dan kon ik na een week weer lopen nadat ik een kaars had laten branden in de kapel van Onze Liever Vrouw van bijstand. Zaterdagmorgen na het ontbijt heb ik toch mijn loopschoenen aan getrokken en geprobeerd te lopen. Na eerst de kapel van Onze Liever Vrouw van bijstand binnen gelopen te hebben, kon ik na een tijdje weer lopen zonder pijn. Vandaar dat ik besliste om toch te starten.

Na een openingsceremonie werd er iets na 14 u gestart. Ik startte zeer rustig en verhoogde langzaam wat mijn snelheid. Maar lette er op niet veel rapper te lopen dan 11km per u. Tijdens het lopen bleef ik gespaard van de pijn. Maar telkens ik stopte voor de bevoorrading en terug wilde inwandelen voor het lopen had ik duidelijk weer last van die knie-pijn. Wanneer ik weer liep was die pijn weer over. Na 24 u (zaterdag) moest ik meer gedwongen wandelen en toen moest ik goed opletten dat ik niet te snel wandelende. Later viel dit nog mee toen ik het juiste wandeltempo vond. Zondag rond 3 u moest ik veel wandelen en had moeite om wakker te blijven. Ik heb dan +- 15’ geslapen. Daarna kon ik weer behoorlijk lopen tot ongeveer 6 u. 0m +- 7 u kreeg ik het weer moeilijk en toen heb ik -+ 30’ geslapen. Bij het weer starten werd het klaar en toen liep ik weer uitstekend. Ik haalde voortdurend plaatsen in. Vooral de laatste 2 uren, toen kon ik zonder te stoppen blijven lopen, nadat ik, iets voor 12 u nog wat rustig gegeten had. Toen ik om 3 u stopte liep ik 26ste en bij het starten na mijn 2de stop liep ik op de 31ste plaats. Met 150,514 afgelegde km kon ik nog eindigen op de 16de plaats, waarvan de 4 eersten groepen waren. Ik werd 8ste Belgische individueel en Belgisch kampioen in mijn categorie M60. Na afloop was ik zeer tevreden omdat ik ondanks die kwetsuur toch zo goed heb kunnen eindigen en dat ik mijn Belgische titel 2012 heb kunnen verlengen. Ik ben dan al mijn vrienden en vooral mijn vrouw en kinderen zeer dankbaar, omdat ze me hebben bleven steunen tijdens die moeilijke perioden.

Ik dank ook de Heer en mijn 2 lieve Moeders Maria’s omdat ik weer eens zoals in het verleden met hun hulp mijn doel heb kunnen bereiken ( ook mijn overleden moeder heet Maria). Als je er echt in gelooft dan zult je geholpen worden. Zie hiervoor eventueel mijn Website: http://www.lucmaes.bloggen.be . Pat Leysen en Valerie Turlot wonnen bij heren en de dames en werden dus algemeen Belgisch kampioen, proficiat!!!

De directe link naar de uitslag is: http://static.skynetblogs.be/media/219780/914893461.pdf

Luc Maes.