Je moet er iets voor over hebben

Marc Bemong liep met de Dreamtime marathon en de Hageland marathon een heuse dubbeldekker, 2 marathons op een dag. De Hageland marathon was de honderdste marathon voor Marc.

Nadat ik vorig jaar in de Child Learn Marathon, zonder het te beseffen, mijn 100 ste M&Ultra liep, wilde mijn loopmaat Patrick Vandebeek een paar weken geleden dat ik mijn 100 ste marathon zou lopen in de Hageland Marathon, georganiseerd door de Knoetjoggers in Aarschot. Dat betekende echter wel dat ik dat ik er nog vlug eentje moest lopen voor de 27ste oktober en de enig die daarvoor in aanmerking kwam was de Dreamtime Marathon in Stein die echter dezelfde dag plaatsvond. Gelukkig liet Han die starten om 1u ‘s nachts zodat ik ruimschoots de tijd had voor de marathon in Aarschot waar de start om 10u zou plaatsvinden.

In Stein had ik graag binnen de 4u gefinisht, dat moest makkelijk kunnen omdat ik in Beek 3:29:58 liep en en een paar weken geleden in Zaragoza 3:34:45. Doch zo makkelijk liep het niet in Stein, ten eerste door het bosparcours en in het donker lopen met een hoofdlampje was ook al niet makkelijk te noemen. In de laatste ronde moest ik nog serieus versnellen om te eindigen in 3:58:10. Na de pompoensoep en een verkwikkende douche vertrokken we iets na 5u en hadden we nog 1 uurtje te rijden om naar thuis te komen.

Gelukkig had ik Patrick als gezelschap want ik had het moeilijk om wakker te blijven achter het stuur. Thuis nog vlug een bordje pasta naar binnen gewerkt en dan even naar bed voor een hazeslaapje van 1,5 uur. Voor de start in Aarschot werdt er nog van mij verwacht dat ik een intervieuwtje gaf aan ROB ( regionale tv) en ook een fotograaf van Het Nieuwsblad wilde een paar kiekjes van me nemen. Zo vond ik het wel welletjes en wilde zo vlug mogelijk starten.

De Hageland Marathon is ook al geen gemakkelijke loop met na een 7-tal km de beklimming van de Bosberg in Langdorp en een paar km verder de Wijnberg. Het 2de gedeelte is vlak te noemen maar na de doortocht door Meetshovenbos kregen we de wind pal op kop langs de Demeroever en was het harken om nog wat tempo te houden. Ik was heel tevreden te finishen in 4:09:43 want had gehoopt een tempo van 10km/u te lopen. Aan de aankomst verrasten me de clubgenoten met bloemen een beker en bubbels !

Marc Bemong