Laatste marathon van Leens

De marathon van zaterdag 16 november werd de achtste en laatste marathon in Leens. Maar het is niet het einde…

Afgelopen zaterdag 16 november werd voor de achtste keer de marathon van Leens georganiseerd. Leens de woonplaats van Ineke Scheffer en haar man Jan die altijd mee is om Ineke te ondersteunen in de marathons/ultralopen die ze loopt. De marathon in Leens wordt georganiseerd door de Stichting Duursport Leens, een Stichting waar Jan een grote bijdrage aan levert. De marathon in Leens was voor Ineke alweer nummer 533. Dat kwaliteit en kwantiteit best samen kunnen gaan bewijst Ineke die inmiddels in de W55 klasse loopt. Ze liep in Leens haar beste marathon sinds 2008 en verbeterde twee maanden terug bij de RUN in Winschoten haar PR op de 50 km. Ze was in Leens met haar 4.00.58 sneller dan in de voorgaande 7 edities en werd met die tijd tweede achter winnares Jolanda Muizer (3.54.56) en voor Hester Schotanus (4.06.51). Bij de mannen won Marcel Stoffers in 2.54.04, voor Sieds Wiersma in 2.59.19 en Saco Hemstra in 3.00.22.

De achtste editie van de marathon van Leens zal de laatste zijn die wordt georganiseerd. De eisen die aan het organiseren van wedstrijden worden gesteld worden strenger en de kosten stijgen. Op de website staat de volgende tekst:
“Dit was de laatste marathon van Leens. We danken iedereen voor hun medewerking, hun deelname en de medewerking van alle bewoners aan het parcours. We hebben dit evenement 8 jaar lang met veel plezier georganiseerd, echter de gemeentelijke ( zelf de hekken ophalen, plaatsen en als dank een forse rekening toe krijgen) en hogere regelgeving ( verkeersregelaars moeten een examen via de computer doen) heeft ons doen besluiten om hiermee te stoppen. Helaas, maar het is niet anders.”

Maar helemaal stoppen doen ze gelukkig niet in Leens. Er is een nieuwe website gemaakt http://www.demarnerunners.nl/ waarop het volgende staat te lezen:
“Een nieuwe site opgezet door een stel loopvrienden uit de Marne. Het doel van deze site is een aantal GPX-parcoursen beschikbaar te stellen, die op een bepaalde datum gelopen worden, met verzorging en uitslagen, echter zonder dat er een echte organisatie is. Datums, parcoursen en verdere informatie volgen nog.”

Info, foto’s en uitslagen van de marathon van Leens zijn te vinden op de website http://www.marathonleens.nl/

Henri Thunnissen