Nationaal Kampioenschap 24 uur Steenbergen

Op 10-11 mei 2014 wordt in Steenbergen het eerste Nationaal Kampioenschap 24 uur onder auspiciën van Ultraplatform georganiseerd.

In 2013 werd het negentiende en laatste officiële Nederlands Kampioenschap 24 uur georganiseerd. De Atletiekunie koos er in 2012-2013 voor om het NK programma te herzien. Sommige NK’s werden samengevoegd en sommige NK’s geschrapt, waaronder het NK 24 uur. Voor de ontwikkeling van de 24 uur in Nederland was dit geen wenselijke ontwikkeling. Dat was de reden dat Ultraplatform samen met de organisatie van de 24 uur in Steenbergen overlegd heeft met de Atletiekunie over een officieus Kampioenschap. De Atletiekunie heeft constructief meegedacht over een oplossing. Met toestemming van de Atletiekunie wordt er op 10-11 mei in Steenbergen een Nationaal Kampioenschap 24 uur georganiseerd onder auspiciën van Ultraplatform. Voor meer info over dit Nationaal Kampioenschap 24 uur zie Ultraplatform http://www.ultraplatform.nl/ultralopen-als-wedstrijdsport/ontwikkeling-wedstrijdsport/538-nationaal-kampioenschap-24-uur-in-steenbergen-op-10-11-mei.html . Een Nederlands Kampioenschap mag alleen door de Atletiekunie worden georganiseerd. Een Nationaal Kampioenschap heeft op papier niet dezelfde waarde als een Nederlands Kampioenschap, maar als ultragemeenschap kunnen wij er samen wel iets moois van maken.

De inschrijving voor de 24 uur van Steenbergen is al geopend. Net als vorig jaar is er prijzengeld. De winnaar/winnares van de 24 uur ontvangt 500 euro. Bij een goede prestatie komt daar nog een bonus overheen. Naast de 24 uur wordt er een 6 uur georganiseerd, waar eveneens prijzengeld valt te verdienen. De avondmarathon is komen te vervallen. In de plaats daarvan is er een wedstrijd over een lengte van 10 mijl. De verwachting is dat er veel lokale lopers/loopsters mee zullen doen aan de 10 mijl. Door die deelname van lokale lopers/loopsters zullen de inwoners van Steenbergen meer betrokken raken bij de 6 en 24 uur. Vorig jaar tijdens de EK/WK 24 uur is er al een goed begin gemaakt. Toen was het vooral de laatste uren gezellig druk rond het parcours. Voor alle info over de 6 en 24 uur van Steenbergen zie de website http://24hour.ultraloopsteenbergen.nl/index.php/nl Voor wat betreft deelname aan het Nationaal Kampioenschap 24 uur, alle lopers/loopsters met een Nederlandse nationaliteit doen daar automatisch aan mee. Voor Steenbergen is 2014 een jubileum editie. In 2005 werd er gestart met een 6 uursloop. Nadat de 24 van Apeldoorn stopte met de organisatie van de 24 uur werd er vanaf 2008 naast de 6 uur ook een 24 uur gelopen.

Henri Thunnissen