Helipad krijgt vorm

Langzaam maar zeker krijgt het Helipad vorm. Inschrijvingen voor deze bijzondere loop over het Hertog Limburgpad op 26 april over 34/68/141 km zijn welkom.

Op 2 januari stond er op Ultraned een artikel over het Helipad, zie https://www.ultraned.org/n_item/f6153_2014_01.php De start van het Helipad is in het Belgische Limbourg. De loop volgt in grote lijnen de route van het Hertog Limburgpad, maar wijkt op een aantal punten hiervan af. Dan wordt er gekozen voor wat meer onverhard. Voor een trail zitten er iets teveel kilometers asfalt in, maar een mooie en hier en daar pittige route is het zeker. Er zijn een 3-tal afstanden. De langste afstand van 141 km start en finisht in Limbourg. De kortste afstand van 34 km finisht in Vaals en de middenafstand van 68 km finisht in Kerkrade. De start is op 26 april om 12.00 uur ’s middags. De limiet voor de 34 km is 6 uur, voor de 68 km 12 uur en voor de 141 km 24 uur. De langzame deelnemers op de 68 km en de deelnemers op de 141 km zullen een deel van het Helipad in het donker lopen.

De loop wordt in grote autonomie gelopen. De eerste verzorgingspost is op 34 km in Vaals bij IJssalon Italia. De tweede verzorgingspost is op 68 km in Kerkrade bij de scouting club. Hier kan gedoucht worden. Organisator Willem Mücher heeft voor de 141 km ook voorzien in verzorgingsposten in Mechelen (89 km) en Aubel (121 km). Willem zoekt voor deze posten nog vrijwilligers, zie de Facebook pagina https://www.facebook.com/HertogLimburgpadUltra?ref=hl

Op de verzorgingsposten kunnen dropbags worden neergelegd. Bij de finish in Limbourg kan er worden gedoucht. Op dit moment is Willem Mücher bezig om te kijken of het nog lukt om UTMB kwalificatie punten te krijgen voor het Helipad. Dit vooral als service voor de deelnemers. De kosten zijn met 10 euro voor de 141 km en 5 euro voor de 68 en 34 km heel laag gehouden. Bedenk wel dat als je meedoet van je verwacht wordt dat je heel zelfstandig bent, dat je zelf je problemen oplost en alleen in noodgevallen teruggrijpt op organisator Willem Mücher.

Inschrijvingen (stand 11 maart):

141 km Limbourg-Limbourg
Erwin Borrias
Steve Brust
Wilma Dierx
Roger Kempinski
Nicole Maalsté
Jurre Onrust
Michiel Panhuysen
Frank Polzius
Ernst Jan Vermeulen
Renske Vermeulen

68 km Limbourg-Kerkrade
Roy Bergs
Paul Bremmers
Wim Reumkens

34 km Limbourg-Vaals
Theo Schroijen

Inschrijven kan via de Facebook pagina en via e-mail adres info(at)run-real.com Willem Mücher wil de loop kleinschalig houden, maar er is zeker nog genoeg plaats. Dus schroom niet om je in te schrijven!

Henri Thunnissen