De Marnerunners: 3 nieuwe lopen

De Marnerunners organiseren 1 marathon en 2 ultralopen in de mooie omgeving van Leens.

Afgelopen jaar werd er op 16 november voor de achtste keer de Marathon van Leens georganiseerd. Het was meteen de laatste editie. Op de website stond daarover het volgende: “Dit was de laatste marathon van Leens. We danken iedereen voor hun medewerking, hun deelname en de medewerking van alle bewoners aan het parcours. We hebben dit evenement 8 jaar lang met veel plezier georganiseerd, echter de gemeentelijke ( zelf de hekken ophalen, plaatsen en als dank een forse rekening toe krijgen) en hogere regelgeving ( verkeersregelaars moeten een examen via de computer doen) heeft ons doen besluiten om hiermee te stoppen. Helaas, maar het is niet anders.”

Op de website stond gelukkig ook de aankondiging dat er in 2014 toch een aantal ‘wilde’ lopen zouden worden georganiseerd. De data daarvan zijn nu bekend. Er komen 3 nieuwe marathons/ultralopen bij op de kalender:

De Marneronde op zondag 08-06-2014 ongeveer 43,5km
De Lauwersmeerronde op zondag 06-07-2014 ongeveer 52 km
De Zeehondenronde op zondag 19-10-2014 ongeveer 45 km

Al deze ronden worden gelopen op GPS. De start zal iedere keer zijn om 09:00 uur bij het zwembad in Leens. De Marnerunners faciliteren hier met het beschikbaar stellen van een GPX en CRS file voor het parcours. Een routebeschrijving op papier, verzorging om de ongeveer 10,5 km, een uitslagenlijst en een oorkonde op de site. Er is voor iedere loop een deelnemerslimiet van 25 en het inschrijfgeld is 7,50 euro per loop. De inschrijving is inmiddels geopend. Verdere informatie is te vinden op http://www.demarnerunners.nl

Een leuk initiatief van De Marnerunners. Voor lopers/loopsters zonder GPS zijn de lopen ook te doen met een kaart en een goede route-omschrijving. Die route-omschrijving wordt door de Marnerunners beschikbaar gesteld. Het zijn kleinschalige lopen in één lange ronde door het prachtige Noord-Groninger land. Ik heb zelf jarenlang in die regio met veel plezier mijn trainingen afgewerkt. Ik kan de lopen van harte aanbevelen. Ik zou niet te lang wachten met inschrijven.

De Marnerunners zien jullie graag terug bij de Marneronde/Lauwersmeerronde/Zeehondenronde.

Henri Thunnissen