Marathon Amersfoort op 15 juni

Het laatste nieuws over de marathon van Amersfoort die komende zondag wordt gelopen.

De Stichting Marathon Amersfoort nodigt u graag uit om aanwezig te zijn bij ABN AMRO Marathon Amersfoort op zondag 15 juni aanstaande. De Marathon kenmerkt zich door een mooi parcours dat de Eemvallei en Coelhorst verbindt met de oude Amersfoortse binnenstad. De Marathon Amersfoort kent een uitstekende beleving en grootschalige participatie van Amersfoorters, zowel jong als oud. Inwoners uit alle Amersfoortse wijken zijn nauw betrokken en gemotiveerd via hardloopclinics. Daarnaast is het Dreamteam ingezet om hardlopen onder jongeren tussen de 16 en 23 jaar te stimuleren en vormt ook de SchoolChallenge op de 5km weer een belangrijk onderdeel van de dag.

Feiten en cijfers

Op 15 juni gaan bijna 6.000 sportieve deelnemers van start op de 1 km KidsRun, 5 km, FrieslandCampina 10 km, Meander halve marathon en de ABN AMRO marathon. Door ca 30.000 verwachte enthousiaste bezoekers worden de deelnemers aangemoedigd. Dit jaar zijn er hardlopers uit maar liefst 25 landen. Dat varieert van Albanië, Australië, HongKong en Israël tot Tanzania, Rusland en de Verenigde Staten. Met 13 Belgische atleten voert ons buurland de lijst van buitenlandse deelnemers aan, gevolgd door Groot Brittanië (9) en Spanje (7). Er zijn maar liefst 14 jarigen die meelopen op 15 juni. De oudste deelnemer is 74, de jongste 4.

Aanmelden

Bij aankomst kunt u zich melden bij het Marathonhuis. Daar treft u andere genodigden en bestuursleden van de Stichting Marathon Amersfoort. Er ligt ook een perskaart klaar en een consumptiebon.

Professionele persfoto’s

Rond 17.00 uur zijn de eerste professionele persfoto’s beschikbaar. Mocht u hiervoor interesse hebben, geef dit dan aan bij uw aanmelding met een email adres waar de foto met het persbericht heen mag.

Bereikbaarheid

I.v.m. de bereikbaarheid willen wij u vragen om zoveel mogelijk per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Het Eemplein is uitstekend bereikbaar via de trein. Loop aan de noordzijde het station uit. Sla rechtsaf en volg het spoor. Steek de grote rotonde over. Via de trappen loop je op het Eemplein op. Kom je met de auto dan kun je tot 9.45 uur parkeren in Parkeergarage Eemplein. Voor fietsers zijn speciale fietsenstallingen ingericht.

Vragen

Mocht u voorafgaand aan de ABN AMRO Marathon Amersfoort nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Mirjam Weerd, Pers en PR Stichting Marathon Amersfoort, 06 28 83 06 89 of mirjam@marathonamersfoort.nl.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.