Midzomeravond Marathon, zondag 24 juni

Routebeschrijving naar deze marathon trail en andere informatie.

Het parcours van deze marathon voert uitsluitende over onverharde bospaden en landwegen. De ronde heeft een lengte van 5.3 kilometer; in total dus bijna acht ronden. Per ronde zijn er twee verzorgposten, waar water, cola en verschillende smaken koolhydraatrijke drank te krijgen is.

Het parcours is heel afwisselend. Smalle paadjes met gras als ondergrond, bospaden tussen de varens door waar het soms uitkijken is voor de boomwortels en stronken, maar ook bredere landwegen die makkelijk te belopen zijn. Momenteel is het redelijk modderig op het parcours, maar na een paar warme en droge dagen kan het weer veranderen in droge zandpaadjes. Deze marathon zal dan ook zeker in de smaak vallen bij lopers die van trails houden.

Tot nu toe verwachten we rond de twintig deelnemers. Tot 20 juni kan men voorinschrijven (kosten f 15,-); een e-mailtje met naam- en adresgegevens, geboortedatum en vereniging sturen naar a.smeets@trouwweb.nl is voldoende. Op de wedstrijddag zelf kan men nog ter plaatse na-inschrijven voor f 20,-. Dit kan vanaf 16:00 uur tot 16:40 uur in manege De Boschhoeve, Bospad 2 te Soerendonk. Om 17:00 uur is de start. Er is douchegelegenheid in de manege.
In het inschrijfgeld zijn twee consumpties in de manege inbegrepen. Een uitslag met certificaat wordt per post nagestuurd.

Route:
Autobaan A2 tussen Eindhoven en Weert, afslag 36 nemen “Maarheeze Soerendonk”. Onder aan de afrit richting Soerendonk nemen; deze weg heet “De kleine bruggen”. Na ongeveer 500 meter links af de “Kerkstraat” in. Na 300 meter rechts af het “Bospad” in. Na nog eens 300 meter ligt aan de rechter hand de manege De Boschhoeve, vlak voordat het “Bospad” een onverharde weg wordt.

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl