Joeri De Coninck loopt solo naar de overwinning in de Bad Pyrmont marathon

Joeri De Coninck: “Ik nam van in het begin van de wedstrijd het initiatief en trok stevig door. Al snel kwam er van een supporter de melding: ‘Nicht so schnell’ maar besloot toch om deze snelheid aan te houden.”

Op de dag van de wedstrijd heel vroeg opgestaan om zo op tijd aan de start te kunnen staan van de 26ste editie van de Bad Pyrmont marathon, een marathon met een kleine 700 hoogtemeters.

Na het afhalen van het startnummer besloot ik samen met Lydia om wat in te lopen en plaats te vatten in de omgeving van de start. Van mijn trainer Ed van Beek had ik twee keuzes…. Deze marathon of de ultra van Monschau uitkiezen als training en/of wedstrijd. Op voorhand had ik hier nog geen uitspraak over gemaakt en ging dit pas beslissen na het inlopen. Lydia wist het als eerste….”ik ga vlammen en alles geven” Let toch maar een beetje op want de 100km van Winschoten op 13/09 is het uiteindelijke doel was de reactie. Ik wist van Lydia dat het een niet te onderschatten marathon was maar daar lag ik niet echt van wakker.

Om 13 uur ging het startschot af en weg waren we. Ik nam van in het begin van de wedstrijd het initiatief en trok stevig door. Al snel kwam er van een supporter de melding: ‘Nicht so schnell’ maar besloot toch om deze snelheid aan te houden. Mijn eerste km ging in 3’40” maar niemand volgde mij, zelf wist ik dat het gezien het parcours en omstandigheden zeker een veel te snelle start was. Toch hield ik het tempo rond de 14 a 15/uur. Uiteindelijk kwam ik de 10km door iets onder de 41’. Omdat niemand mij volgde en mijn positie op dat moment niet in gevaar was besloot ik om tactisch te lopen en te gaan voor de overwinning zonder nog al te veel gek te doen. De eerste lus van 20km in het bos beviel mij goed maar ik moet toegeven na een doorkomst op de halve marathon in 1u33 besefte ik dat ik toch op dit parcours gek bezig was. In het tweede gedeelte kwam ik al direct met beide voetjes op de grond toen ik het stijgingspercentage zag staan van 14%! Een stukje wat we in het eerste gedeelte niet hadden gelopen. Op km 32 kreeg ik een dipje en krampen in mijn rechterkuit maar de voorfietser had magnesium bij en vroeg mij spontaan of ik dit wou. De eerste plek wou ik niet verliezen en besloot om die tablet netjes naar binnen te werken. Bij het ingaan van de laatste 5km wist ik dat de buit binnen was en dit gaf mij natuurlijk vleugels, nog te zwijgen van de laatste kilometer!

Uiteindelijk kwam ik als eerste over de meet in een tijd van 3u06m56sec. Het doel van Lydia was uitlopen en dat deed ze ook en nam een mooie 5de plek mee.
Een zeer mooie en goed georganiseerde marathon, een echte aanrader!

Joeri De Coninck