Uitslag 100 km Torhout

Debutant Gino Deleu wint op spectaculaire wijze de Nacht en wordt Belgisch kampioen 100 kilometer. Torhout laat ons nog steeds in het ongewisse wat betreft de uitslag.

Uit de eerste berichten vernemen we dat Gino Deleu in zijn debuut optreden op de ultramarathon de Nacht van Vlaanderen op zijn naam heeft geschreven. Hij versloeg daarmee de tweevoudig wereldkampioen Valmir Nunes uit Brazilie in een man tot man strijd. Van Gino Deleu weten we nauwelijks iets. In elk geval stond hij vorig jaar niet in de top tien van Belgische marathonlopers (zie de website van de Belgische bond http://www.val.be ). Een tijd van 6:43’33” in een eerste optreden op de 100 kilometer belooft veel goeds voor de toekomst.
Van Krijn Kroezen ontvingen we de volgende mededeling:
“Jan VDD schreef onze over de favoriet en debutant Gino Deleu vooraf: Pr 2:14 en plan 6:30 voor NVV. Zie daar 6:43!”

Tijdens de Midzomeravond Marathon te Cranendonck spraken we atleten die twee etmalen eerder de marathon in Torhout hadden gelopen, en dus achteraf de ontknoping konden aanschouwen van de 100 kilometer. Gino Deleu heeft pas in de laatste 100 meter Valmir Nunes ingehaald zo blijkt uit het ooggetuigeverslag. Nunes leek als aan de grond genageld terwijl Deleu er een flitsende eindspurt uit wist te trekken. Enerzijds precies wat je mag verwachten van iemand met een basissnelheid voor een snelle marathon, anderzijds bijzonder knap voor een marathonloper dat hij dit ook nog kan na meer dan 99 kilometer hardlopen. Wellicht is Deleu een van die lopers waarop de ultramarathon zit te wachten. De eerste spectaculaire overwinning heeft hij in elk geval reeds op zak.

Helaas hebben we tot nu toe nog geen uitslagen beschikbaar van de 22ste editie van de Nacht van Vlaanderen. Zodra de uitslagen van de 100 kilometer en de marathon beschikbaar zijn, zullen we deze publiceren.

U kunt ook kijken op de website van de “22 juni 2001, 22ste Nacht van Vlaanderen” http://users.belgacom.net/nvvl/ ; onder de knop uitslagen stond woensdag 27/6 om 14:00 uur alleen de top van het klassement op de 100 kilometer, en enkele Belgische namen. Het zou toch een kleine moeite moeten zijn om de uitslag van de 100 kilometer al lang klaar te hebben, maar wellicht is er een probleem bij de jurering of het verlaten van het parcours door atleten, waardoor er vertraging is opgetreden. Helaas vernemen wij ook niet waarom de uitslag zo lang op zich laat wachten. Volgend jaar heeft Torhout de World Challenge 100 kilometer, en dan zal dit alles toch heel anders afgehandeld moeten worden!

Op de website van Jean-Paul Praet, http://users.pandora.be/ultra/Gelopen/Torhout100.htm , vindt u enkele opgetekende resultaten

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl