Nieuwe website Ultramarathon België

Een nieuwe website met alle info over de Belgische nationale ploegen en het selectiebeleid.

In België was er in 2007 een groep ultralopers en organisatoren (André Mingneau, Marc Vanderlinden, Birgit Lourdon, Jan Vandendriessche, Marc Papanikitas) die Ultramarathon België oprichtten. Zie hiervoor https://www.ultraned.org/n_item/f3807.php?jaar=2014 Ultramarathon België heeft als doel om het Belgische ultralopen naar een hoger peil te brengen. Ze is verantwoordelijk voor de selectie en begeleiding van lopers/loopsters die naar de EK’s/WK’s worden gestuurd. Dat gebeurt in een goede afstemming met de KBAB (Koninklijke Belgische Atletiek Bond). Er werd een eigen website gemaakt waarop info over de nationale ploegen en selectiecriteria stond. Met de oprichting van Ultramarathon België liepen ze in België een jaartje voor op Nederland, waar in 2008 Ultraplatform werd opgericht.

De website van Ultramarathon België werd op enig moment niet meer geactualiseerd en was de afgelopen tijd offline. Daardoor was de info over het selectiebeleid niet meer terug te vinden. Reden voor Ultramarathon België om een nieuwe website te lanceren: http://www.ultrabel.be Je kan op deze website alle informatie terugvinden betreffende de Belgische nationale ploegen ultralopen en de geldende selectiecriteria. Groot verschil met vroeger is wel dat het nu louter en alleen de informatie van en voor deze nationale ploegen en vroegere toppers betreft, en verder weinig meer. De website is nog in opbouw maar bevat nu al veel interessante informatie. De bedoeling is om de website zoveel mogelijk up to date te houden met nieuws dat belangrijk kan zijn voor de Belgische ultralopers.

Ik heb zelf de website natuurlijk al bekeken. Er staat veel interessante info op, bijvoorbeeld een overzicht met de links naar de uitslagen van alle Belgische Kampioenschappen 100 km (vanaf 1988) en 24 uur (vanaf 2007). Ik ben natuurlijk bekend met de super tijden die Jean Paul Praet op de 100 km gelopen heeft, maar weet nu ook dat Praet tussen 1988 en 1994 7 keer op rij Belgisch Kampioen 100 km werd. Het is absoluut de moeite waard om de website eens te bekijken.

Henri Thunnissen