Internationale erkenning voor de SallandTrail

De 75 km afstand van de Sallandtrail heeft 1 UTMB-punt gekregen. Goed nieuws dus voor mensen die mee willen doen aan een de van trails van de UTMB en hun punten goed kunnen gebruiken.

YESSS!!

Sinds vandaag, 6 januari 2015, is er naast de nationale bekendheid en waardering, ook internationale erkenning voor de SallandTrail. De International Trail Running Association (ITRA) heeft voor de 75km SallandTrail een certificaat afgegeven, waardoor deelnemers die deze afstand met succes hebben afgelegd, een ITRA-punt verdienen. Het certificaat houdt in dat afstand, moeilijkheidsgraad en aangegeven 850 hoogtemeters van de 75 km. SallandTrail geanalyseerd èn gegarandeerd zijn.

Door het verzamelen van deze punten kunnen trailrunners wereldwijd de weg openen naar deelname aan grote internationale trails. Om bijvoorbeeld deel te kunnen nemen aan de internationaal gezien zeer populaire Ultra Trail de Mont Blanc (UTMB) zal een deelnemer eerst 8 punten moeten verdienen in andere trailwedstrijden die – net als nu de 75 km. SallandTrail – gecertificeerd zijn. Afhankelijk van de zwaarte van een Trail kan er 1, 2 ,3 of 4 punten worden verdiend.

De verwachting is dat de 100 km. SallandTrail die we in 2016 willen toevoegen, minstens 2 ITRA punten zal opleveren.

In Nederland was tot nu toe maar één trailwedstrijd waar deze punten mee te verdienen zijn. Dat is Limburgs Zwaarste met afstanden van 60, 80 en 100 km.

Spreekt vanzelf dat we als organisatie van de SallandTrail supertrots zijn met deze erkenning en certificering. Mooi dat Nederlandse ultra trailrunners ook dicht bij huis punten kunnen halen en daarvoor niet afhankelijk zijn van verre reizen naar het buitenland.

We have been able to evaluate and certify your stage race according to ITRA standards.

SallandTrail 76km – 2015
Race 76,2 kms / 850 D+ (certified)
Difficulty : 1 points ITRA

Mooi hè?

Bertus van Elburg