Tim Pleijte wint Salland Trail 50 km 2015, Jeroen Vink de 75 km

De Salland Trail werd onder prachtige weersomstandigheden gelopen. Met link naar de uitslagen.

Tim Pleijte heeft de Salland Trail van 50 km gewonnen in een tijd van 3.21.48. Tim was daarmee duidelijk sneller dan marathon loper Peter Bruinsma die vorig jaar in 3.31.55 won. Peter Bruinsma liep de 50 km dit jaar als ‘training’ en werd derde in 3.44.40 achter een goed lopende Ralph Apeldoorn die een tijd van 3.43.03 klokte. Jeroen Machielsen werd vierde in 3.47.59. Stefan van der Pols werd vijfde in 3.53.16 en Peter Rietveld zesde in 3.53.53. Tim Pleijte loopt op 30 mei in het Nederlandse team bij het WK trail in Annecy. Dit resultaat is een mooie opsteker voor hem.

Bij de vrouwen was Inge Smit de snelste in 4.38.44 voor Melanie Spruyt in 4.41.42 en Ingrid IJsebaert in 4.49.41. Voor Inge Smit was dit haar tweede overwinning op rij in een trail. In december was zij al de snelste vrouw in de Sint Thomastrail van 50 km. Voor Melanie was dit haar debuut als ultraloopster. Haar voorbereiding was niet ideaal met een stevige buikgriep. Melanie lag op de koppositie maar verliep zich 4 km in de tweede ronde. In die tweede ronde was op een tweetal plekken de markering gesaboteerd, helaas bij een trail niet te voorkomen als organisator. Toen duidelijk was dat mensen verkeerd liepen is de markering op die plekken hersteld. Het hoort bij het lopen van een trail, maar vervelend is het wel zowel voor de deelnemers als de organisator.

Jeroen Vink won de 75 km in een tijd van 6.05.52. Hij had een voorsprong van een kwartier op de nummer 2 Christiaan van Meurs die een tijd van 6.21.09 liep. Voor Jeroen Vink was het zijn langste afstand ooit, na zijn debuut als ultraloper in de Trail des Fantomes van 50 km vorig jaar waar hij achtste werd. Voor Christiaan van Meurs was het een training voor de 120 van Texel. Christiaan had deze week al 130 km op de teller staan en liep zijn eigen race. Hij liep lang samen met Jan Muller die derde werd in 6.32.59 en net als Christiaan de wedstrijd als training voor de 120 van Texel liep. Christiaan wordt hier en daar al getipt als podium kandidaat voor de 120 van Texel… De concurrentie is daar pittig met lopers als Paul Giblin, Daniel Oralek en Pieter Mans.

Bij de vrouwen was Tessa van Kesteren verrassend de snelste in een tijd van 7.34.46. Ze bleef daarmee de Belgische Selena Temmerman (7.43.31) en de ervaren trailloopster Stella Petric (7.56.49) voor. Tessa liep vorig jaar de Trans Alpine uit en won de Belgische Trail de la Mazerine.

De weersomstandigheden waren goed. Omdat het de afgelopen dagen ook goed weer was lag het parcours er mooi bij. Bij een trail horen toch modderige paden en liefst een stukje heroïek zoals hagel- en sneeuwbuien. Het is nog maar half maart tenslotte, maar ja het kan niet altijd feest zijn….

De uitslagen zijn te vinden via http://www.mijninschrijving.nl/participantResults/listParticipantResults/146

Henri Thunnissen