Geneve-Basel (SUI), 1-7 juli 2001

Een etappeloop van zeven dagen over 323 kilometer door de Zwitserse Jura.

Begin juli nam ik deel aan de ‘trainingsversie’ van de Swiss Jura Marathon. Geen race stress, geen klassement, geen prijzengeld maar wel 7 dagen trainen en genieten.

De organisatie was wederom in handen van Urs Schupbach, een Zwitserse marathonloper uit de zeventiger jaren. Het vijftigtal deelnemers werden, op basis van hun niveau, verdeeld over vijf groepen.

Dit jaar perfekte weersomstandigheden: zes dagen lang zonnig met een temperatuurtje van 25 tot ruim 30 graden. Rond de toppen zorgde een fris windje voor de nodige afkoeling. De laatste dag veranderde het droge parcours door een fikse regenbui in een ware glijbaan.

In de Marathon Plus, nummer 6-2000, staat een zeer uitgebreid verslag ( plus uitslagenlijst) van de wedstrijdversie’ geschreven door Bram van de Bijl.
De zwitser Iwan Knechtle, nummer twee van vorig jaar, stak met kop en schouders uit boven de rest van het deelnemerveld en werd slechts op de laatste dag gepasseerd door ondergetekende. Voor Iwan was de trail een mooi trainingsweekje voor de Swiss Alpine in Davos, 3 weken later.

Ook voor mij was het weekje ideaal om nog wat berg in de benen te krijgen.
Over twee weken mag ik gaan genieten (?) van La FORT’iche, een trail van 115
kilometer (7200 meter hoogteverschil) in de Franse Alpen.

Groetjes,
Guus Smit