Nieuwste uitgaven.

Over ULTRA nummer 42, Atheletics 2001 en het Trimloopboekje 2001-2002

Hij is er weer de nieuwe ULTRA; het Belgische blad voor de ultramarathon, dat tevens officieel orgaan is voor de Marathon & UltraCup. Veertig pagina’s op A4 format, met veel uitslagen van Ultramarathons en Marathons. Niet alleen de top, maar de volledige uitslag. Voor de Maasmarathon Visé-Maastricht-Visé is dat een hele lijst. Kent u dit blad nog niet en wilt u meer weten hierover? De verantwoordelijk uitgever is Jos Cleemput, Terlinden 52, 1785 MERCHTEM, BELGIË. Telefoon 0032 (0) 52 – 372 096 of simpel het volgend e-mail adres aanklikken: jozefcleemput@hotmail.com

Onlangs is ook het internationale jaarboek van de atletiek, Athletics 2001, verschenen. Dit, circa 600 pagina’s tellende, naslagwerk bevat alle ranglijsten van vorig jaar en de ranglijsten aller tijden. Tevens vindt u hierin uitgebreid gegevens over topatleten, verslagen en overzichten van de belangrijkste wedstrijden en gebeurtenissen van 2000. Kortom, een onmisbare gids voor het nieuwe seizoen, die u nu reeds bij de KNAU kunt bestellen (zolang de voorraad strekt). De prijs van Athletics 2001 is NLG 57,50 voor KNAU-leden; niet-leden betalen NLG 65,00. Beide bedragen zijn inclusief verzendkosten. Dit naslagwerk kunt u bestellen door overmaking van het verschuldigde bedrag op postbanknummer 41.32.662 ten name van KNAU-bestellingen te IJSSELSTEIN, onder vermelding van Athletics 2001. Om in aanmerking te komen voor de ledenprijs dient u ook uw lidmaatschapsnummer te vermelden.
Heeft u de vorige editie (Athletics 2000, met informatie over het atletiekjaar 1999) gemist? Geen nood, deze is eveneens nog bij de KNAU verkrijgbaar. De bestelwijze en prijzen zijn gelijk aan de zojuist verschenen uitgave. Vermeld wel duidelijk de gewenste uitgave!

Zo werd Athletics 2001 in het verenigingsnieuws van de KNAU aangekondigd. Het boek bevat echt informatie over alles wat atletiek behelst; dus ook ranglijsten 100 kilometer en 24 uur; continentale record 100 kilometer; long distance world bests zowel op de baan als op de weg, warbij men door gaat tot en met de zesdaagse. Toegegeven, de ultramarathon in zijn geheel is net zo bedeeld als elk ander onderdeel zoals speerwerpen of de driesprong of zo, maar de ware atletiekliefhebber haalt zijn hart op aan dit boek vol cijferwerk en wetenswaardigheden, ook de ultramarathonner.
Waarschijnlijk kunnen Belgen het ook via hun bond bestellen, maar dar weet ik het fijne niet van. Mocht het zijn, wil ik voor belangstellenden best een exemplaar bestellen; een e-mail naar a.smeets@trouwweb.nl met daarin wat u van mij wil, en u kunt het boek ophalen bij de 12 uur Ultramarathon Cranendonck op het secretariaat. Belgische geïnteresseerden kunnen dan gewoon ter plaatse betalen. Wel even op tijd laten weten, want dan moeten wij het nog bij de KNAU bestellen en moet het nog op tijd bij ons binnen zijn. Bent u in stat om het zelf rechtstreeks bij de KNAU te bestellen zonder grote bijkomende kosten van overschrijving nar het buitenland en dergelijke, dan moet u natuurlijk zelf via bovenstaande regeling bestellen. Zo heeft u nog altijd het boekwerk het snelst in huis. Of men vanuit België ook bij de KNAU kan bestellen weet ik niet. Ik neem aan dat men de prijs heeft berekend op verzending in eigen land.
De jarboeken van de ATFS zijn ook rechtstreeks bij de IAAF te bestellen. Op de PUBLICATION ORDER FORM – MAY 2001 staan nog de ATFS Annual van 1998 tot en met 2001 (met dus de statistiekgegevens van 1997 tot en met 2000 respectieveloijk). Bij de IAAF kunt u de boeken bestellen voor de prijs van 20 US$. U kunt het PUBLICATION ORDER FORM vinden via de knop “Links” hier op internet, dar IAAF selecteren, dan Inside IAAF en daar het betreffende formulier downloaden.

Tot slot is het trimloopboekje uit. Een handzaam boekje dat 192 pagina’s telt en alle loopevenementen bevat. De prijs is NLG 12,50 en ligt ook bij de meeste sportzaken en boekhandels als het goed is. Naast de uitgebreide lijst met alle wegatletiek evenementen in Nederland van 1 september 2001 tot en met 31 augustus 2002, staat er ook een overzichtelijke lijst in met marathons en ultramarathons in Nederland. Patrick Aris moest mij nog een maandje geleden bellen of dit allemaal wel klopte, want een marathon tiendaagse in juli 2002 was toch een tikje ongewoon. Het toont alleen maar aan met welke zorgvuldigheid dit boekje jaarlijks tot stand komt. Tijdens de 12 uur Ultramarathon Cranendonck is een beperkt aantal (tien stuks) voorradig. Wilt u zeker zijn van een exemplaar stuur dan een e-mail naar a.smeets@trouwweb.nl om een exemplaar te reserveren. Eventueel bestellen we zelfs wat boekjes bij, zodat we iedereen tijdig van dienst kunnen zijn. Van alle lopen staan de afstanden, starttijden, een telefoonnummer voor informatie en indien beschikbaar een internet adres vermeld, waar men de nodige extra informatie kan vinden.

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl