De Ultrarun van Gieten is al aan de zevende editie toe.

De lopers krijgen net als vorig jaar 1 grote ronde van 50km voorgeschoteld.

De zevende editie van de internationale ultraRun van Gieten 50 kilometer wordt gehouden op zaterdag 13 mei 2017

De start is om 11.00 uur op de brink in Gieten. De deelnemers krijgen één ronde van vijftig kilometer door de bosrijke omgeving van Gieten voor de kiezen. Onderweg worden ze begeleid door motorrijders en door leden van de toerfietsclub Gieten. Om de vijf kilometer zijn verzorgingsposten ingericht. In de bezemwagen zitten twee medewerkers van de EHBO.

De kosten bedragen 15 euro bij voorinschrijving via de website Run van Gieten. Na inschrijven kost 20 euro. Het startnummer inclusief de tijdregistratiechip kan worden afgehaald in het kantoor van Tinten op de brink nabij start en finish. Hier kunnen ook waardevolle spulletjes als autosleutel, mobiele telefoon en portemonnee worden afgegeven.

Omkleden en douchen kan in sporthal De Goorns. Na afloop zijn masseurs aanwezig. De deelnemers hebben zeven uur de tijd om de klus te klaren.

Alle deelnemers krijgen na de finish een medaille. De eerste drie mannen en de eerste drie vrouwen gaan met een envelop met respectievelijk 45, 25 en 15 euro en een boeket bloemen naar huis.

Alle mannelijke atleten die onder de 3.30 uur finishen, mogen een bedrag van 250 euro verdelen. Alle vrouwelijke atleten die onder de 4.30 uur finishen, mogen een bedrag van 250 euro verdelen.
Mocht de limiet niet worden gehaald, dan wordt het prijzengeld voor de drie snelste deelnemers verhoogd naar respectievelijk 150, 100 en 50 euro.

Met vriendelijke groet,

Paul Abrahams
perschef Run van Gieten

T 06-25147406

E paul@runvangieten.nl