IAU verkiezingen

Liesbeth Jansen, Dirk Strumane en Jan Vandendriessche zijn herkozen als lid van het Executive Council van de IAU en zullen zich de komende 4 jaren weer inzetten voor het internationale ultralopen.

Vandaag zaterdag 26 november was het congres van de IAU met als belangrijk onderdeel de verkiezingen voor de Executive Council, en de Area Representatives. Er was veel belangstelling voor de verkiezing, wat een goed teken is. De uitkomst van de verkiezing is dat Nadeem Kahn vice-president is voor de komende 4 jaar. Die functie werd de afgelopen periode door Liesbeth Jansen uitgevoerd. Liesbeth werd wel in de Executive Council herkozen, net als Jan Vandendriessche. Dirk Strumane blijft voorzitter. Nieuw in het Executive Council is de Australiër Robert Boyce. Goed dat daarmee de komende 4 jaar de regio Azië/Oceanië in het Executive Council is vertegenwoordigd.

De samenstelling van de IAU tussen 2016-2020:

Executive Council:
Dirk Strumane (BEL) voorzitter
Nadeem Kahn (CAN) vice-voorzitter
Hilary Walker (GBR) secretaris
Robert Boyce (AUS) lid
Liesbeth Jansen (NED) lid
Paco Rico (ESP) lid
Jan Vandendriessche (BEL) lid

Area Representative:
Lin Gentling (USA) – Noord- en Zuid-Amerika
Walter Hill (GBR) – Europa
BJ Park (KOR) – Azië en Oceanië
Chief Solomon (NGR) – Afrika

De IAU heeft een moeilijke periode achter de rug met het cancelen van het WK 100 km in 2013 en het WK 24 uur in 2014. Daar is lering uit getrokken en er is in 2015 en 2016 hard gewerkt om goede kampioenschappen te organiseren en waar mogelijk kampioenschappen ruim vooraf bekend te maken. Voor 2017 en 2019 zijn de locaties van het WK 24 uur al bekend, net als voor het WK trail van 2017 en 2018 en het WK 50 km in 2017. De IAU gaat er samen met de lokale organisaties aan werken om deze lijn door te zetten in de komende periode. Te starten met een goed WK 100 km op 27 november.

Henri Thunnissen