Menno van Bruggen en Linda Voets winnen 2e editie van de 3 bruggen ultra.

De tweede editie van de 3 bruggen ultra was een succes. Was het op de vrijdag nog prachtig weer, zo was het op de wedstrijddag mistig en koud. Temperaturen van rond het vriespunt en mist is de combinatie voor een koud evenement.

Zaterdag 26 november was het zover. De tweede editie van de 3 bruggen ultra. Een prachtig rondje rondom het Ketelmeer. 65 km hardlopen over de Ketelbrug, Ramspolbrug en Molenbrug. Was het op de vrijdag nog prachtig weer, zo was het op de wedstrijddag mistig en koud. Temperaturen van rond het vriespunt en mist is de combinatie voor een koud evenement.

Vanaf de start op de atletiekbaan van AV Isala in Kampen ging Ralf Preibisch als koploper het parcours over. Preibisch een goede ultraloper startte nu op de 31 km, na 2:10 uur finishte hij onderaan de Ketelbrug.

Menno van Bruggen pakte meteen de kop bij de sololopers 65 km en liep solo naar de overwinning in een nieuw parcoursrecord 4:47 uur. Jan Muller en Martijn Schakelaar de nummers 2 en 3 van de eerste editie maakten er onderling weer een mooie strijd van. Jan Muller de winnaar van de JKM 125 km en de ISU 125 km kon het tempo van Schakelaar niet volgen en moest een gaatje laten van 100 meter. Beide liepen ook nog onder het oude parcoursrecord.

Linda Voets liep in de haar bekende stijl rustig en bedaard naar de overwinning ook in een nieuw parcoursrecord 5:52 uur. Waar we vorig jaar maar twee dames aan de start hadden en slechts 1 finisher, was nu het complete podium bezet. Kasia Pietrzykowski liep naar de tweede plaats in 6:13:39. Elisa Rijk uit Axel pakte bij haar debuut op de ultra een mooie derde plaats in 6:21:45.

Mieke Lanting liep naar de overwinning op de 31km in 2:57:00. De duo’s maakten er een spannende strijd van. Het eerste duo kwam gelijktijdig met Menno van Bruggen over de finish. Rolf Nijboer en Michel Huizen bleven het tweede duo een minuut voor.