Sri Chinmoy Marathon en Halve Marathon rond de Bosbaan 28/1

Een internationaal groepje lopers gaat in 1 week tijd 7 (halve) marathons op 7 continenten lopen. De 4e loop vindt in Europa plaats en wordt in Amstelveen georganiseerd. Het evenement staat open voor andere lopers en maakt onderdeel uit van de M & U Cup

Op zaterdag 28 januari organiseert het Sri Chinmoy Marathon Team Nederland een nieuwe loop langs de Bosbaan: de Sri Chinmoy Marathon en Halve Marathon. Deze loop is onderdeel van de Triple 7 Quest. De Triple 7 Quest is een organisatie van lopers die in 7 dagen tijd 7 halve of 7 hele marathons afleggen op 7 verschillende continenten. Er hebben zich ongeveer 10 lopers ingeschreven voor deze bijzondere uitdaging in 1 week tijd. Zie ook:
http://marathon-adventures.com/index.php/marathons/2015-white-continent-50k-marathon-12-marathon/
De loop bij ons is de vierde na Perth (Australië), Azië en Caïro. En na ons lopen ze in New York, Punta Arenas in Chili en tot slot als klap op de vuurpijl Antarctica.

De Sri Chinmoy Marathon en Halve Marathon vindt plaats in de winterse omstandigheden van Nederland. Tussen de hogere temperaturen in van de eerste 3 lopen en de lagere temperaturen van de laatste 3 lopen. Maar misschien is het ook in Nederland wel helemaal wit. Voor de Triple 7 Quest zou dat een perfecte warming-up voor (New York of) Antarctica kunnen zijn ;-).

Het is een open loop. Iedereen die denkt een halve of hele marathon uit te kunnen lopen kan zich inschrijven. De Sri Chinmoy Marathon telt mee voor de Marathon en Ultra Cup. http://www.bloggen.be/marathon_en_ultracup/
De loop is langs de Bosbaan, met rondes van ongeveer 5 km. We houden het water aan de linkerkant. Het parkoers wordt door Martien Baars officieel opgemeten. Na de start is er eerst een lus met keerpunt zodat we precies op de (halve) marathon uitkomen.
Net als al onze andere lopen worden de rondes van de Sri Chinmoy Marathon en Halve Marathon geteld door onze enthousiaste vrijwilligers. En verder is er iedere ronde onze uitgebreide verzorgingspost. Er is ook ruimte voor zelf meegebrachte spulletjes.

De Triple 7 Quest-lopers starten al om 8 uur ’s ochtends; zij moeten zaterdagavond nog een vliegtuig halen. Die vroege starttijd willen we de andere lopers niet aandoen. Daarom start de Sri Chinmoy Marathon op zaterdag 28 januari om 10 uur en de Halve Marathon om 10.30 uur.
Startgeld voorinschrijving: Marathon € 20, Halve Marathon € 10 (tot en met uiterlijk 23 januari 2017)
Na 23 januari: Marathon € 25, Halve Marathon € 15
Inschrijven kan via de website: https://nl.srichinmoyraces.org/marathon
Of via een mail naar amsterdam@srichinmoyraces.org

Nitish Zuidema Sri Chinmoy Marathon Team
(nitishz <> zoho.com)

PS De Self Transcendence 50/100 km is in 2017 op zaterdag 27 mei en het parcours daarvan (2243 m in 2009) wordt ook officieel (her)opgemeten.
De Self Transcendence 6 uur is op zaterdag 7 oktober en gaat niet meer over de ronde van 1672 m maar over dezelfde (grotere) ronde als de ST 50/100 km.