Eerste marathonweekend Zétrud-Lumay

Paul van Hiel: “De bedoeling is dat we niet gaan groeien of concurreren met andere organisaties, we willen er niets meer aan overhouden dan een goed gevoel.”

Hallo, een klein stukje over onze marathon wat een echt succesweekend geworden is. Veellopers onder ons zullen het al wel eens gezegd hebben, wat zijn de marathons toch soms duur tegenwoordig. Natuurlijk eens men gaat organiseren komt men tot het besef hoe snel een euro verdwenen is.

Vandaar zochten Deborah en Paul naar een formule die wel eens leuk zou kunnen zijn. We organiseren een marathon die vertrekt uit onze garage, bevoorrading in de garage en verder niet teveel tralala. Dit voorbeeld vonden we al in Nederland en Duitsland. Een marathon met max 20 deelnemers, en dat dan in elk seizoen van het jaar. De buren, boeren en andere dorpen werkten heel vlot mee waarvoor dank.

Het sloeg al snel aan en de inschrijvingen waren nog maar open en de 20 deelnemers stonden op de lijst. Toen zei Deborah “waarom doen we dan zondag ook niet, het parcours is al klaar en we hoeven niets op te ruimen alleen de garage sluiten.“ Zo kwamen we uit op 4x een tweedaagse, winter, lente, herfst en zomer.

De inschrijvingsprijs van 10 euro is laag maar omdat we verder geen kosten hebben kunnen we heel wat bieden aan de lopers, zo bestaat de bevoorrading uit chips, nootjes, zouten stokjes, snoepjes, koekjes, cake, rozijnen, banaan, speculoos, peperkoek, water, fruitsap, warme thee en cola. Na de marathon drinkt u nog 1 of 2 biertjes, leffe, cola en is er voor diegene dat honger hebben een sandwich met confituur of choco.

Naargelang het seizoen zullen er aardbeien of fruit uit eigen tuin bijkomen. De eerste man en eerste vrouw krijgt een bakje eieren van onze scharrelkippen. De lopers die de marathon uitlopen krijgen een mooie gepersonaliseerde medaille en de lopers die in de 4 seizoenen gelopen hebben van éénzelfde jaar die krijgen nog een speciale prijs er bovenop.

De bedoeling is dat we niet gaan groeien of concurreren met andere organisaties, we willen er niets meer aan overhouden dan een goed gevoel.

Onze wintereditie is net achter de rug en het was zo leuk samen dat we echt hopen dit nog een hele tijd te mogen doen voor jullie. Gelukkig waren de weergoden ons ook heel gunstig gezind. Wij willen langst deze weg de lopers hard bedanken voor dit leuk weekend en dat ze op het mooie pittige parcours alleen hun sporen achterlieten !

Paul & Deborah

Meer info op onze website door Micha Havreluk http://de4vanzetrudlumay.be/
Komende marathonweekends:
Lente: 29 en 30 april
Zomer: 22 en 23 juli
Herfst: 11 en 12 november