Werner Roels en Wilma Dierx winnen de 6 uur van Stein

Ondanks de weersomstandigheden waren de prestaties in Stein weer op niveau.

Bij de 6 uur van Stein zorgden de weersomstandigheden voor een zware wedstrijd. Het was eerst min of meer droog, waarna het steeds harder begon te regenen en te waaien. De regen veranderde de paden in grote plassen en zorgde bij veel lopers voor problemen met de hamstrings, stramme spieren en kramp. Geen ideale omstandigheden voor grootse prestaties.

Bij de vrouwen was het Wilma Dierx die won met een afstand van 65,688 km, voor Nadia Benaerens met 63,950 km en de Duitse Sandra Sons met 63,068 km. Er deden 15 vrouwen mee.

Bij de mannenwedstrijd streden 49 man om de eer. Het was Werner Roels die won in een dik PR van 83,987 km. Hij bleef hiermee de Franse favoriet Stephane Ruel nipt voor die tot 83,688 km kwam. Stephane nam voorsprong, maar Werner deelde zijn wedstrijd beter in en wist door een sterk slot de overwinning te pakken. De prestatie van Werner Roels is op dit moment de beste 6-uurs prestatie wereldwijd van 2017. Gert Mertens werd derde met 80,473 km. Jo Schoonbroodt deed een dappere poging om zijn eigen Wereldbestprestatie 6 uur M65 van 74,756 km te verbeteren. Door problemen met zijn hamstrings raakte hij tijd en daarmee afstand kwijt en kwam na 6 uur uit op 73,945 km. Daarmee werd hij zesde en beste Nederlander.

De 6 uur van Stein kende dit jaar minder deelnemers dan normaal. Dat kwam vooral door het Duits Kampioenschap 6 uur dat volgende week in Münster wordt gehouden. Dat scheelde de organisatie zo’n 25 Duitse deelnemers. Ondanks het slechte weer waren de prestaties gelukkig wel weer op niveau. De uitslagen zijn te vinden op: http://www.sqmtime.be/agenda/6-uur-van-stein

Vincent Kalkman schreef op zijn weblog een verslag over de 6 uur van Stein: https://ultravincentkalkman.wordpress.com/2017/03/06/world-fastest-training-six-hours/

In Australië liep Peter van Wijngaarden vandaag bij de 6 uur van Coburg Harriers een afstand van 81,035 km, een PR. Peter won de wedstrijd.

Henri Thunnissen