Inschrijving Dinah Might 50 mijl open tot 20 maart

De Dinah Might 50 miles Ultra Run is een vriendenloop op 1 april in de Noordoostpolder over een afwisselend parcours wordt gelopen. Inschrijven voor deze kleinschalige landschapsloop is nog mogelijk.

Op zaterdag 1 april organiseert ultraloper Johan Wander de Dinah Might 50 miles Ultra Run. Het is dit jaar de enige 50 mijl in Nederland. De Dinah Might 50 miles Ultra Run ontleent zijn naam aan de Amerikaanse bommenwerper die op 10 februari 1944 een noodlanding moest maken midden in de Noordoostpolder. Het is een landschapsloop door de Noordoostpolder.

Bij de Noordoostpolder denken de meeste mensen aan lange rechte wegen en een monotoon landschap. Maar dat beeld klopt niet. Johan Wander heeft een zeer afwisselend parcours uitgezet, zo veel mogelijk over onverharde paden. Maar de route loopt natuurlijk ook over de karakteristieke polderwegen, kent een 16 km lange trailpassage door het Kuinderbos, voert langs de preekstoel en de Kuinderburcht, over de oude zeedijk van Overijssel, langs enkele bouwwerken in het Waterloopbos, langs Oud-Kraggenburg en over het werelderfgoed Schokland. De passage door het Kuinderbos wordt als groep gelopen om verdwalen te voorkomen. Na het Kuinderbos kan iedereen zijn/haar eigen tempo volgen. De start is op het Dinah Might pad bij Nagele. De tijdslimiet is 10 uur.

De Dinah Might 50 miles Ultra Run is een vriendenloop, maar aanmelding staat nu ook open voor vrienden van vrienden en nieuwe vrienden. De aanmelding sluit 20 maart. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers.

Er is een Facebookpagina met foto’s en meer info. Voor opgave en informatie zie:
https://www.facebook.com/events/348116782242171/

Henri Thunnissen