Langdorpse 6-urenloop

Op Paaszondag staat er in de omgeving van Langdorp een 6 uur op het programma. Opvallend is de relatief lange ronde van 4,7 km langs het riviertje de Demer. De voorinschrijving loopt tot en met 9 april.

Waar met Pasen in Nederland de Zestig van Texel wordt gelopen, staat in België de Langdorpse 6 uur op het programma. Op zondag 16 april kunnen de deelnemers proberen om in 6 uur zover mogelijk te komen. Of zoals in een krantenartikel van HNL stond:

“Hoever kun jij lopen?
Wat hardlopen betreft, kent iedereen de sprint, de halve fond (noot redactie: halve fond is de 400 en 800 meter), de lange afstandsnummers tot en met de marathon. Ultralopen is nog behoorlijk onbekend, maar zit in de lift. Ultralopers lopen 6 uur, 100 km of 24 uur in één ruk. De sterksten leggen meer dan 80 km af op 6 uur of lopen 3 marathons na mekaar op een goeie 10 uur. Wil je deze mensen eens live aan het werk zien of ben je een getrainde loper en wil je zelf eens testen hoe ver je komt in 6 uur? Dan heb je geluk: op 16/4/2017 wordt er in Langdorp op de Demerdijk zo’n 6 uurloop georganiseerd. Professionele tijds- en afstandsregistratie door SQM. Wens je meer info em of wil je meteen al inschrijven: langdorpse6urenloop@gmail.com Organisator Gerry Vermeylen garandeert een snelle reactie.”

Het is een 6 uur met een wat langere ronde van 4,7 km langs het riviertje de Demer. Het parcours voert langs de Demerdijk met een vertrek bij Langdorp. Vandaar gaat de route naar Aarschot en daar over de brug langs de andere zijde van de Demer terug. De voorinschrijving is open tot en met 9 april. De inschrijfkosten zijn 30 euro. Er is ook daginschrijving mogelijk voor 40 euro. Je kan je inschrijven per email langdorpse6urenloop@gmail.com Het resultaat van je wedstrijd telt mee voor de Marathon en Ultracup. Gerry Vermeylen kan nog wel wat deelnemers gebruiken. Een sterke loper als Frankie Leus staat op de deelnemerslijst, net als Spartathlon finishers Bridget Brady en Stefaan D’Espallier.

Henri Thunnissen