Inschrijving Zestig van Texel open tot en met 19 maart

Wacht niet te lang als je mee wilt doen. De inschrijving is nog maar een paar dagen open, je kan je dit weekend nog inschrijven.

Je kan nog een paar dagen inschrijven voor de 60 en 120 km van Texel. De inschrijving is open tot en met 19 maart. Op de geschoonde deelnemerslijst staan op dit moment 575 deelnemers voor de 60 km (488 mannen en 87 vrouwen) en 36 deelnemers voor de 120 km (32 mannen en 4 vrouwen). Daaronder een aantal sterke lopers en loopsters. Een week voor de wedstrijd zal er zoals het hoort een voorbeschouwing op de Zestig van Texel op Ultraned verschijnen. Er zijn 67 annuleringen binnengekomen, van lopers/loopsters die zich bij nader inzien hebben afgemeld. Naast de solo lopers doen er nog zo’n kleine 200 teams mee. Het wordt gezellig druk op Texel. Veel lopers/loopsters maken er een weekend van al dan niet met gezin of vrienden.

Voor de mensen die al op het eiland zijn zal op zaterdag- en zondagavond in de Stayokay een programma worden aangeboden. Voor wat betreft de zaterdagavond zijn we nog bezig met de invulling. Voor de zondagavond is de invulling al bekend. Ron Teunisse zal samen met Dik Jagersma en Carel Schrama een avondvullend programma over de Spartathlon verzorgen, 30 jaar na Ron’s eerste deelname in Griekenland. Ook Carel en Dik zijn een of meerdere keren in Sparta gefinisht. De presentatie heet “In de voetsporen van Pheidippides” en er komen onderwerpen als route, historie, training en voeding, medische risico’s en verzorging aan de orde, een en ander gelardeerd met video’s van de Spartathlon (1983, 1991, 2007). In de pauze en aan het eind zullen de toehoorders ook uitgebreid de mogelijkheid krijgen om vragen te stellen aan het drietal (of andere aanwezige Spartathlondeelnemers).

Voor informatie en inschrijving zie de website: http://www.dezestigvantexel.nl/index.php

Henri Thunnissen