50 km Salland Trail versus 50 km van Krimpen

Henk Harenberg liep op 11 maart de Salland Trail en een weekend later de 50 km van Krimpen. In zijn verslag noemt hij de verschillen en overeenkomsten.

De verschillen tussen de 50 km Salland Trail en de 50 km van Krimpen:

De Salland Trail was op 11 maart en Krimpen is op 19 maart georganiseerd. Nou deze informatie is toch van geweldige toegevoegde waarde of niet dan?

De Salland Trail is absoluut niet mijn ding en de 50 km van Krimpen is meer mijn ding.

Salland Trail: voornamelijk zand- bospaden en een aantal kilometers gras en weide. Oh ja en niet vergeten die ATB-route. Het laatste stuk van deze route kort voor doorkomst van de 50 km, is niet te doen voor een hardloper. Op en neer, draaien en keren. Krimpen: asfalt met een paar honderd meter zacht verend pad in een bos.

Een ander verschil tussen beide lopen. De Salland Trail is 75 km maximaal de bedoeling en in Krimpen is 50 km maximaal de bedoeling.

De Salland Trail is 1 grote ronde terwijl Krimpen 10 rondjes zijn.

De Salland Trail heb ik gepland en Krimpen niet.

De Salland Trail is niet vlak en Krimpen niet.

In Krimpen passeer je een snackbar en tijdens de Salland Trail niet. Mensen sla deze niet te onderschatten informatie ook op.

Tijdens de Salland Trail heb ik Ubel vaak gezien maar in Krimpen geen Ubel.

Tijdens Krimpen wordt een marathon uitgesproken als een ultra. Een maaaaaaarathon terwijl de bevolking in de omgeving van de Salland Trail het een marathon noemen waarbij degene die er geboren zijn zelfs de letters ‘e’ en de ‘n’ n zijn algemeenheid inslikken. Dan wordt het dus de maratho.

Mijn collega op het werk heet Nathalie tijdens de Salland Trail maar tijdens Krimpen inderdaad loopt er een Naaaaathalie. Lopers pak je voordeel met deze nuttige informatie. Wanneer lees je zoveel nuttige informatie in een verslag?

De Salland Trail is slechts een 40 minuten rijden van mijn woonplaats terwijl Krimpen twee uur rijden is.

De Salland Trail heb ik Wilma en Jannet gemist en in Krimpen niet.

Het parkoers van de Salland Trail ken ik vooraf redelijk goed en die van Krimpen niet.

Tijdens de Salland Trail ben ik een deel verdwaald (ik kende het parkoers toch redelijk goed …?) op de Lemelerberg en in Krimpen kan je niet verdwalen.

Het aantal deelnemers tijdens de Salland Trail is talrijk terwijl er in Krimpen er nog geen twintig deelnemers zijn ondanks dat het onderdeel van de Cup is.

Tijdens de Salland Trail achter in gestart en tijdens Krimpen in het midden.

Tijdens de Salland Trail slechts 1 keer de uiteindelijk winnaar Guido in de wedstrijd gezien. Tijdens Krimpen heb ik Gert wel drie keer op zijn rug gekeken.

In Krimpen na afloop met Hans gesproken. Na de Salland Trail was dit niet het geval. Deze alinea bevat ook een schat aan informatie voor lopers.

Tijdens de Salland Trail (begrijpelijk) niet de gehele afstand mogen afleggen waardoor het mooiste gedeelte (de laatste 25 km) me ontschoten is terwijl ik in Krimpen de eerste tot en met de laatste meter mee heb mogen maken.

Er is tussen beide lopen een verschil in snelheid maar daarentegen is er een ander verschil dat dit appels met peren vergelijken is.

Een ander verschil is dat ik in Krimpen welgeteld 1 uur en 10 minuten en 12 secondes minder langzaam heb gelopen t.o.v. de Salland Trail.

De Salland Trail heeft niet een lusje. Krimpen heeft dit wel. Een erg belangrijk en niet te onderschatten verschil.

Tijdens Krimpen werd er door klapvee geapplaudisseerd terwijl dit in de Salland Trail wel vee was maar niet om te klappen.

Het verval in de tweede helft tijdens Krimpen is ongeveer tien minuten. Tijdens de Salland Trail is een dergelijk verval niet vast te stellen wederom het vergelijk met die appel en peer.

De Salland Trail is voor een loper met vele hardloopjaren geen makkie terwijl Krimpen voelt alsof het nog jaren vol te houden is.

Tijdens Krimpen om ongeveer een 1/2 uur een verversingpost terwijl dit begrijpelijk bij de Salland Trail minimaal een 1/2 uur langer op zich laat wachten.

Overeenkomsten zijn er ook:

Ik heb beide keren genoten ondanks dat de Salland Trail niet meer mijn ding is.

Het lichaam voelde beide keren goed.

Die laatste 25 km tijdens de Salland Trail had ik kunnen voltooien maar begrijpelijk dat dit niet mocht. In Krimpen had ik nog wel even door kunnen lopen.

Bij zowel de Salland Trail als in Krimpen niet de rode lantaarn gedragen alhoewel dat in Krimpen niet veel scheelde.

Tijdens zowel de Salland Trail als tijdens Krimpen op Hoka’s gelopen. Toch ook informatie die niemand wil missen? Inderdaad ik heb op dit moment maar 1 paar hardloopschoenen en kleding die het al meer dan tien jaar ‘doen’ alhoewel de broeken ontkruist zijn. Echt ideaal voor de ontluchting. Mensen overweeg dit ook eens te doen.

Beide organisaties zijn sympathiek en staan in dienst van de lopers.

Tot slot de laatste overeenkomst tussen beide lopen dat ik geen last wil hebben van een te groot ego. Dus Hans dat je me niet kende, wil ik eigenlijk zo houden maar dat gaat het niet meer worden. Wellicht dat ik de kapper kan vragen een permanentje te maken … zodat ik onherkenbaar ben.

Op naar een volgende loop in de anonimiteit.

Groeten,

Henk Harenberg