Neurenberg

Nitish Zuidema en Mo Idrissi deden mee aan de 6 uur in Neurenberg. Nitish: “Deze loop heeft voor mij een speciale herinnering daar ik op deze plek in 1997 mijn allereerste ultra heb gelopen. Ik had toen 56 km gehaald.”

Afgelopen weekend ben ik met Mo Idrissi naar Neurenberg geweest voor de plaatselijke Sri Chinmoy 6 uurs loop. Deze loop heeft voor mij een speciale herinnering daar ik op deze plek in 1997 mijn allereerste ultra heb gelopen. Ik had toen 56 km gehaald. Ik heb daarna nog een aantal keer hier gelopen met een drietal edities met 68 km als beste resultaat.

Om hier te komen heb ik samen met Mo de trein gepakt. Op vrijdag heen via Hannover. Op zondag andere route terug via Frankfurt. We hebben heel veel van Duitsland gezien. In Neurenberg hebben we overnacht in een hotel in de binnenstad. Wat weinig mensen weten is dat Neurenberg een heel mooi en oud centrum heeft.

De loop zelf vindt plaats aan de Wöhrder Wiese. Een groot grasveld met erom heen een ronde van 1522 meter. De Wöhrder Wiese is een grasveld die zich net naast de binnenstad bevindt. Als we de ronde (bijna) 33 keer hebben afgelegd hebben we 50 km afgelegd. De 50 km tijd wordt ook opgeslagen. Er wordt met chip gelopen, maar de lopers worden ook geteld. En dat laatste zorgt voor heel veel sfeer. Ook is de verzorging heel groot opgezet met veel drankjes. Bouillon, thee en fruitsap zijn mijn favoriet. Dit zoals we gewend zijn van het Sri Chinmoy Marathon Team.

Het weer was grijs en gelukkig nog net droog, ondanks dat ze ons iets natters hadden beloofd. Maar het was wel koud en winderig. Voordeel voor ons dit Hollandse weer, maar aan de andere kant niet aangenaam. Er lopen 140 deelnemers mee. Voor het eerst sinds jaren was de inschrijving niet vol. Maar dat komt, omdat er vanwege de chip geen maximum voor het aantal lopers was. De winnaar Matthias Dippacher haalde de 80 km Snelste dame is Antje Schuhaj met 67 km.

Helaas waren Mo en ik allebei ziek geweest. We hadden allebei verhoging gehad. Daardoor zijn we verzwakt aan de start gekomen. We hebben genoegen moeten nemen met 56 km en 52 km; ongeveer 10 km minder dan we gewend zijn. In mijn geval begin ik er genoeg van te krijgen, want het is mijn derde verkoudheid deze winter.

Na afloop is er een grote pastamaaltijd in een nabij gelegen gymzaal. Waar ik nog de andere mensen van het Sri Chinmoy Marathon Team kon spreken. O.a. Oskar Ganz die een PR van 74 km heeft gelopen.

Dit is mijn eerste loop in de categorie 50+. Terwijl ik nog 49 jaar ben. Dit komt omdat men in Duitsland alleen naar het geboortejaar kijkt en niet naar de daadwerkelijke leeftijd. Ik had gehoopt in de eerste loop in deze categorie iets moois neer te zetten. Maar door ziekte jammer maar helaas. Op 14 mei volgt er een herkansing op de 12 uur in Bazel.

Website en uitslag: https://de.srichinmoyraces.org/6-stunden-lauf-nurnberg/previous-results/2017#node-9874

Nitish Zuidema