Selectiebeleid voor de Europese Kampioenschappen Skyrunning 2017

Op 8 juli wordt het EK Skyrunning ultra georganiseerd op 8 juli tijdens de High Trail Vanoise van 70 km 5400 hm+.

De Internationale Skyrunning Federation (ISF) heeft de wedstrijden voor de Europese Kampioenschappen Skyrunning bekend gemaakt, Ultra, Sky en Vertical. Als eerste zal het EK Ultra plaatsen vinden op zaterdag 8 juli 2017 tijdens de High Trail Vanoise (70km / 5400mD+) in Val d’Isere, Frankrijk.

Als ISF lid heeft de NKBV middels de commissie Skyrunning de mogelijkheid om een Nederlands team te laten starten bij de EK Ultra. Voor het EK zijn er startplaatsen voor 4 mannen en 4 vrouwen te verdelen. De Skyrunning Commissie wil graag een representatief team afvaardigen naar dit EK en heeft daarvoor het volgende selectiebeleid gemaakt:
EK Ultra:
• De best geklasseerde Nederlandse man/vrouw van het afgelopen WK Skyrunning Ultra (Buff Epic 2016)
• De best geklasseerde Nederlandse man/vrouw bij elk van de twee selectiewedstrijden:
• Grand Raid 73 (73km / 4800mD+) op 27 mei, in Cruet, Frankrijk. Inschrijven kan via: http://grandraid73.fr/inscriptions/
• Ultra SkyMarathon Madeira (55km / 4000mD+) op zaterdag 3 juni, op Madeira, Portugal. Voor deze wedstrijd hebben we 10 startplekken gekregen, wil je daarvan gebruik maken, laat het ons dan weten via skyrunning@nkbv.nl. Ook kan je nog inschrijven via: http://www.madeiraskyrunning.com/?lang=en
• 1 aanwijsplek man/vrouw

Mocht een geklasseerde atleet niet willen deelnemen, dan zal er door de commissie bepaald worden wie er dan voor die plek in aanmerking komt.
Als je van plan bent om mee te doen aan een van de kwalificatiewedstrijden, laat het ons weten via skyrunning@nkbv.nl zodat we een duidelijk overzicht hebben van wie zich gaat proberen te kwalificeren. De uiteindelijke selectie voor het EK Ultra zal op maandag 5 juni bekend gemaakt worden. Na de bekendmaking van de teams zal met de geselecteerde atleten gecommuniceerd worden over de organisatorische en kostentechnische invulling van de uitzending.

Commissie Skyrunning NKBV

Noot redactie (Henri Thunnissen):
Skyrunning is een sport waarbij er doorgaans in het hooggebergte wordt gelopen op terrein met steile hellingen en veel hoogtemeters. Er is een grijs gebied tussen skyrunning en trail. Wat dat betreft is het goed dat de IAU voor haar kampioenschappen wedstrijden uitzoekt die niet al te technisch zijn. Daardoor is er een duidelijk verschil tussen de kampioenschappen van de IAU en ISF en hebben de lopers en loopsters meer keuze.
Naast het EK ultra is er een EK sky waar ook een Nederlands team voor wordt samengesteld. Het NK vertical is gelijktijdig met het EK vertical. Daar wordt geen apart team voor samengesteld. De commissie Skyrunning Nederland heeft geen website, maar wel een Facebook pagina met info: https://www.facebook.com/SkyrunningNederland/posts/963469233755748