Laprecordings UC (NED) 18/8

Doorkomsttijden, inclusief marathontijd en 100 km tijd van de Ultramarathon Cranendonck; via verwijzing. Verder nog een toelichting op de tabellen.

Below you find a series of related articles on Ultramrathon Cranendonck. The laprecording is, for convenience, split into five pages.

gerelteerde artikelen = related articles.

Toelichting bij de doorkomsttijden:

Er vonden twee tellingen van de ronden plaats; een op 1070 meter vanaf de startstreep, de ander op 1300 meter vanaf de startstreep.
De 100 kilometer wordt bereikt na 60 ronden van 1645 meter plus 1300 meter. De doorkomsten in de gerelateerde artikelen zijn de doorkomsten op het 1300 meter punt. De schaduwtelling op 1070 meter maakte het mogelijk de juiste marathontijd te bepalen. Na 25 ronden plus 1070 meter heeft men namelijk precies 42 kilometer en 195 meter. De marathontijden zijn afkomstig uit de gegevens van de schaduwtelling. De allereerste doorkomst na 1300 meter werd nog niet geregistreerd; de eerste tijd is dus de tijd na 1300+1645= 2945 meter; daarna na elke ronde van 1645 meter.

Wij zijn zeer tevreden over de dubbele telling met behulp van computers. In het verleden hadden we handtelling als schaduwtelling omdat je altijd afhankelijk was van het elektriciteitsnet. Thans werken we met accu’s die voldoende lang stroom kunnen leveren, zodat beide systemen volledig onafhankelijk van elkaar zijn. Bij een calamiteit met de ene machine zouden we vroeger de handtellingen verder moeten uitwerken, hetgeen uren vertraging van een prijsuitreiking zou kunnen opleveren. Thans hebben we de tweede telling electronisch beschikbaar en levert dat hooguit een kwartiertje vertraging op.