Startveld van 32 lopers op De 120 van Texel 2017

Om 04:35 gaan 3 vrouwen en 29 mannen van start op de wielerbaan in Den Burg voor hun tocht van 120 km rond het eiland. Leonie Ton heeft zich door een griepaanval helaas moeten terugtrekken.

Alle 120 km lopers hebben zondagmiddag in de Stayokay in Den Burg hun startnummer afgehaald op 1 na: Leonie Ton had eerder deze week al gemeld dat ze vanwege een griepaanval niet ging starten op de 120 van Texel. Ze is wel op Texel gearriveerd met de hoop dat ze misschien nog aan de 60 km mee ging doen. Maar zondag moest ze na een testloopje concluderen dat ook dat niet verstandig is. Ze gaat maandag wel op een paar plekken het parcours verkennen en de wedstrijd volgen (met het oog op 2019).

Na een boeiende en drukbezochte presentatie over de Spartathlon in de Thijsse-Wolkers Zaal in de Stayokay in Den Burg, wordt het een korte nacht voor een deel van de toehoorders. Om 04:35 starten 32 lopers (zie hieronder) op de wielerbaan hun 120 km. Ze doen eerst 60 tegen de klok, keren dan west van de veerhaven en lopen dan nog een keer de 60 km in de ‘normale’ richting met de klok mee. Iedereen hoopt gekeerd te zijn voordat de meute van 500 lopers van de 60 km hen achterop komt na hun start om 10:35 aan de oostkant van de veerhaven. Mijn voorspelling is dat dit keer de eerste van de 60 km eerder bij de finish aankomt (om circa 14:35) dan de eerste van de 120 km.

Buienradar geeft voor Den Helder niet of nauwelijks neerslag tijdens de wedstrijd, en wind noord 3 a 4 Bft. Gevoelstemperatuur 1 graad Celcius. Ook wel een beetje zon en da’s mooi voor de foto’s van Bjorn Paree en anderen.
Volg het wedstrijdverloop op http://120vantexel.legendstracking.com/#
En Mikel Knippenberg en Bjorn Paree zullen op de facebook-pagina van http://www.DeZestigvanTexel.nl het nodige gaan plaatsen.

Groeten van Texel, Martien
(martien.baars <> gmail.com)

{b}Vrouwen{eb}
Wilma Dierx
Linda Voets
Maartje Bastings
{b}Mannen{eb}
Andy Roodenburg
Jan Muller
Peter Palmans (B)
Robert Boersma
Rombout Breedveld
Arjan van den Berg
Ludo Depoortere (B)
Geert Ceuppens (B)
Simon Luckett (GBR)
John Bouwens
Karl Bleijenberg
Nitish Zuidema
Albert Heikens
Edwin Otto
Steven Vanmolecot (B)
Geert De Meulder (B)
Bas Haasnoot
Endy Kasanardjo
François Flisijn
Tom van der Veldt
Alex Olieman
Vincent Kalkman
Jan Spitael (B)
Peter de Krijger
Rinus van der Wal
Werner Roels (B)
Dick Abee
Alex Michiels (B)
Wilse Graveland