6 Urenloop Langdorp

Een geslaagde eerste editie van de 6 urenloop in Langdorp met winst voor Patrick Vandebeek en Patricia de Proost.

3 jaar geleden (2015)werden er plannen gesmeed om een 6 urenloop te organiseren. Maar waar??? En hoe????? Uit mijn ervaringen van marathons en ultra’s weet je wat de atleten zoal verlangen van een 6 urenloop.

Dus opzoek naar een parcours en een geschikte accommodatie. Na een van mijn lange duurlopen liep ik in Aarschot langs de Demer en zag dat daar een voetgangersbrugje was aangelegd zo ontstond er een toerke van om en bij de 4.7km.

In Langdorp zag ik een zaaltje dat ook al werd gebruikt door de jogging daar en zocht op het net naar het contact adres .Dan had ik Gert Mertens gecontacteerd i.v.m. de Marathon- en ultracup om een geschikte datum te vinden en kwam 16/04/2017 te voorschijn omdat ook Limburgs zwaarste wegviel op die datum dus dadelijk toegezegd zaaltje vastgelegd de nodige vergunningen aangevraagd en alles was in orde. Tot het werd bekend gemaakt en kregen we te horen ja dan is het Pasen en om de 2 jaar gaat er in Texel een 120 en 60km door waar vele ultralopers meedoen .

Tot over 2 weken terug bleef het aantal deelnemers op 7 stuks hangen. Ik dacht dit valt tegen had toch gegokt op 20 deelnemers . Tot vorige week dat we plots aan 27 voorinschrijvingen zaten .
D-day vandaag dus na een slapeloze nacht was ik om 6.00 al paraat in de zaal, nog tent opzetten enz…..stress stress. De eerste deelnemers stromen toe, een Nederlander en zelfs een Iers/Belgische. 10.00 startschot met 29 deelnemers onder een bewolkte hemel maar droog, rond de middag wat regen en veel wind bracht deze 6 urenloop tot een goed eind met Patrick Vandebeek als winnaar en dan Kees van Helmond. Bij de vrouwen waren er ook toppers aan de start met als winnaar Patricia de Proost en als 2de Bridget Brady. Nog snel de restmeters opmeten dan de prijsuitreiking en uiteindelijk ontstressen.

Dankzij mijn helpers is dit een geslaagde dag geweest en natuurlijk ook de sponsors niet vergeten. De deelnemers waren allemaal positief over alles eigenlijk dus mag ik met een gerust hart gaan slapen. Zo een deelnemers veld met enkele atleten die trainen voor de Sparthatlon of voor het WK 24 uur in juli mag ik toch wel wat vereerd zijn top dat jullie onze wedstrijd kozen.

Gerry Vermeylen, namens het team

Podia:
Mannen:
1. Patrick Vandebeek 75,546 km
2. Kees van Helmond 73,535 km
3. Steven Schenkels 72,806 km
Vrouwen:
1.Patricia de Proost 68,026 km
2. Bridget Brady 63,172 km
3. Iris Vromans 61,100 km

29 deelnemers > marathon, waaronder 6 vrouwen
Voor de uitslag zie: https://ultraned.org/u_item/f323720170416_2017_04.php#res