Nederlands Kampioenschap trail 2017

Tim Pleijte en Kim Mulder werden beide voor de tweede maal Nederlands Kampioen trail. Een kort verslag met de link naar de uitslagen.

De Atetiekunie schrijft sinds 2015 het Nederlands Kampioenschap trail uit. Dit jaar was dat NK trail in Gulpen op zondag 7 mei, gelopen tijdens de Koning van Spanje trail van 43 km met ruim 1000 hm+. De mannen van MudSweatTrails weten hoe ze een trailwaardig parcours kunnen bouwen en een wedstrijd organiseren. Het NK trail is bij hen in goede handen. Er stond zowel bij de mannen als de vrouwen een sterk deelnemersveld aan de start, waaronder de nodige lopers/loopsters die bij het IAU WK trail op 10 juni in het Italiaanse Badia Prataglia voor de Nederlandse ploeg zullen uitkomen.

Bij de mannen werd er direct vanaf de start in hoog tempo gelopen met in de kopgroep Zac Freudenburg, Tim Pleijte, Iwan Kamminga en Huub van Noorden. Kort daarachter liepen o.a. Pascal van Norden en Diederick Calkoen. Zac moest als eerste uit de kopgroep lossen, gevolgd door Iwan. Op ca. 30 km moest ook Huub lossen. Tim Pleijte wist zijn tempo te consolideren en werd Nederlands Kampioen in een tijd van 3.00.20 voor Iwan Kamminga (3.06.44), Huub van Noorden (3.16.01), Pascal van Norden (3.17.50) en Dominque Pankow (3.19.50). Zijn winnende tijd van 3.00.20 op dit lastige parcours van ca. 43 km is sterk. Tim was eerder al Nederlands Kampioen trail in 2015.

Bij de vrouwen was het Reneé Vrancken die erg hard startte met kort daarachter Kim Mulder. Kim passeerde Reneé en werd met een tijd van 3.30.05 net als vorig jaar Nederlands Kampioene trail. Reneé verloor een kwartier op Kim, maar wist in een tijd van 3.46.09 met een marge van 3 minuten op de nr. 3 Ingrid Versteegh (3.49.01) haar tweede plek wel vast te houden. Gegokt en verloren, nou ja een tweede plek is ook de moeite waard. Kim Mulder lijkt weer helemaal op haar oude niveau terug te zijn. Dat is uitstekend nieuws.

De link naar de uitslag: http://www.mudsweattrails.nl/resultaten_kvs_7mei2017

Henri Thunnissen