Zes Uur van de Haarlemmermeer: voorinschrijving tot en met woensdag

De weersverwachting voor komend weekend is gunstig met een graadje of 20-21. Voor de liefhebbers van hardloopboeken- en tijdschriften een buitenkansje: Ton Aker neemt zijn verzameling mee en het is gratis mee te nemen.

Na het afgelopen erg warme weekeinde, met een paar mooie lopen, is het komend weekeinde zaterdag 24 juni de beurt aan de Fit4Run Zes ur van de Haarlemmermeer. De weersverwachting is gunstig, met zo’n 20-21 graden en mogelijk zelfs een buitje! Het aantal voorinschrijvingen gaat nu naar de 20 solisten en 12 teams. Gert Mertens zal weer van de partij om zijn vele titels te verdedigen op het nieuwe parcours, maar er is ook een aanmelding van iemand uit Bosnië-Herzegowina, waarmee we weer flink internationaal gaan! De voor-inschrijving sluit op 21 juni.

Het parcours is gemeten met de Jones Counter en het blijkt een rondje te zijn van 1.858 meter. Het marathonpunt ligt dus op 22 ronden en 1.319 meter, voor de oriëntatie. Net zoals bij de (leuke) 6 en 9 uur van Den Haag zit er een ronde in over de atletiekbaan van AVH, waar ook de telling / meting is, waar de verzorgingspost staat, waar muziek en EHBO is, de kantine draait én we hebben nu eindelijk weer normale kleedkamers en douches, kortom het kloppend hart van de organisatie. Klaas zal weer zorgen voor zijn perfecte meetsysteem.

Het parcours is te bekijken op Google Streetview: afwisselend door de woonwijk, over een voetpad onder bomen en dus de piste van AVH. Parkeren kan prima op het Arnolduspark.

Persoonlijke noot: ik ben aan het verhuizen en ruim veel van mijn spulletjes op: onder andere een mooie verzameling hardloopboeken: De Koerier van Ron Theunisse (met signatuur), De Hardloper van Jan Knippenberg, Vijftig (nee: niet tinten) van Luciën, maar ook boeken van Abdelkader Benali en anderen. Én de complete jaargangen van Marathon Plus (oa Ton Smeets 1996-2006) en alle uitgegeven (6 stuks) boeken “42”, voor lezers die lopen en lopers die lezen. Ik neem alles mee en het is gratis door de liefhebber mee te nemen.

Ton Aker