Zinderende Bokemei Run in het Westerpark van Amsterdam!

De jubileum editie van de Bokemei Run was een succes. Een verslagje van organisator Bob Bock.

Op zondag 9 juli werd voor de 5e keer de Bokemei Run gehouden onder een zonnige hemel in het Westerpark. De Run is een initiatief van Bob Bokemei Bock die dit jaar zijn 150e marathon liep! Dankzij zijn lobby in het rennersveld liepen 20 renners uit de lopers-, marathon en ultrawereld het pittige parcours van 43,4 km van 10 rondes dat door 16 deelnemers helemaal uitgelopen werd.

Nummer 1 bij de heren werd voor de 3e keer in de Bokemei Run Tobias Lundgren (3u:21). Als tweede volgde Harold van Kersen (3:23) en als 3e winnaar finishte Marco Groot (3:37). Winnares bij de dames werd Lisenka Beenders (4:09), gevolgd door Iris Vromans (4:29) en als 3e eindigde Emily Luijbregts (4:56). Ruud Verhoef liep vandaag zijn 100e marathon! Hulde voor alle lopers die een lintje verdienen met hun geweldige inzet op deze tropische dag. Een aantal van hen zijn de jongste niet, de oudste (Anton Schuurman) is een ‘die hard’ van 80 jaar!
Over de organisatie van Bob Bock met Stichting Bokemei waren de lopers uiterst tevreden, evenals over het parcours en de verzorging. Ook de 7 vrijwilligers (veel dank voor ieders inzet!) vonden het weer een geslaagd evenement.

De opbrengst van ± € 400 uit deelnemersgelden komt ten goede aan ons school budget.