Klavertje Vier Marathon en Ultraloop op 27 augustus

De inschrijving voor de 3e editie van de Klavertje Vier Marathon en Ultraloop op 27 augustus is open. Er wordt gelopen in de mooie omgeving van Scherpenheuvel wat ook vanuit Nederland goed bereikbaar is.

In Belgiƫ zijn er een paar nieuwe organisatoren actief die goed zijn voor de nodige leuke marathons en ultralopen. Een van die organisatoren is Gerry Vermeylen die eerder dit jaar de 6 uur van Langdorp organiseerde en op eerste Kerstdag nog een Kerstmarathon op het programma heeft staan. Op 27 augustus organiseert Gerry met zijn team voor de derde keer de Klavertje Vier Marathon en Ultraloop.

Er is een leuke ronde van 10,7 km uitgezet in de omgeving van Scherpenheuvel. Voor een marathon zijn 4 rondes nodig en voor de ultraloop 5 rondes, waarmee die ultraloop dus 53,5 km lang is. Er wordt overigens per ronde een uitslag gemaakt, dus kan je er voor kiezen om korter dan een marathon te lopen. Het parcours is grotendeels onverhard over veld- en boswegen, langs de Demerdijk en is licht heuvelachtig. Het leent zich niet voor echt snelle tijden, alhoewel Vincent Meers hier vorig jaar wel een tijd van 3.09.14 liep waarmee hij de snelste was van de 30 finishers op de marathon. Voor de ultraloop was vorig jaar met 9 finishers minder belangstelling. Gert Mertens (4.05.58) en Patricia de Proost (4.53.56) waren de snelsten. Het parcours is voor 2017 licht aangepast en wat minder zwaar. Of dat ook snellere tijden op gaat leveren is de vraag.

De marathon en ultraloop maken deel uit van de Marathon- en Ultracup. De start is om 10.00 uur in de kantine bij het voetbalveld van Wit Blauw Scherpenheuvel aan de Molenstraat tussen Scherpenheuvel en Zichem. Voor de Hollanders: Scherpenheuvel ligt 45 km ten Zuid-Oosten van Antwerpen op en is daarmee goed bereikbaar vanuit een groot deel van Nederland.

De wedstrijd heeft geen website, wel een openbare Facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/393621720802150/?fref=ts
De inschrijving is open en kan voor de marathon via klavertjeviermarathon@gmail.com of voor de ultra via klavertjevierultra@gmail.com De kosten voor voorinschrijving zijn voor de marathon 15 euro en voor de ultra 20 euro. Dag-inschrijving is mogelijk maar kost 5 euro extra. Het rekeningnummer is BE82973144135768

Henri Thunnissen