Thomas Dunkerbeck goed bezig in Echappee Belle

Halverwege deze zware trail van 144 km lag Susan van Duijl aan kop bij de vrouwen. Thomas Dunkerbeck loopt in de top-10. Update: Susan viel uit en Thomas werd 9e.

De Echappee Belle is een technische trail met als langste afstand 144 km. De deelnemers komen tussen de 250 en 2950 meter hoog en de trail kent 11.000 hm+. Daarmee valt deze trail in de categorie skyrunning. Het is een trail voor de liefhebbers zoals Thomas Dunkerbeck en Susan van Duijl. Thomas is begonnen met trail maar in zijn wedstrijdkeuze zoekt hij steeds meer dit soort technische trails door het hooggebergte uit. Ook Susan zoekt steeds meer technische trails uit. Beiden doen mee aan de Echappee Belle van 144 km. Susan ligt op het moment dat ik dit schrijf op 65 km verrassend aan de leiding bij de vrouwen . Thomas Dunkerbeck ligt op 86 km 9e bij de mannen. Naast hen doet er een klein legertje Belgen mee, plus lopers als Adriaan van den Eelaert, Roman Packbier en Anne Kirschenmann (5e ).

De wedstrijd is live te volgen via de link: http://echappeebelle.livetrail.net/teteCourse.php (je kan zoeken op land)
Informatie over de wedstrijd is te vinden via de link: http://www.lechappeebelledonne.com/en/accueil-en/ (met een foto van Stella Petric die in 2016 3e werd bij de vrouwen op de homepage)

Update:
Susan van Duijl viel uit op 99 km. Op het moment dat ze uitviel lag ze tweede. Thomas Dunkerbeck werd 9e in het eindklassement van deze zware trail. Weer een mooie prestatie van Thomas die een tijd van 31.49.14 liep. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse toploper Sylvain Court in een tijd van 27.54.39.
De link naar het klassement is: http://echappeebelle.livetrail.net/classement.php

Henri Thunnissen