Uitslagen weekend 25-27 augustus

Knappe overwinning van Ragna Debats in de Matterhorn Ultrataks. Chris Dhooge wint 24 uur in Bottrop. Joeri de Coninck wint Klavertje Vier marathon. Artikel wordt aangevuld.

Zaterdag 26 augustus
Matterhorn Ultrataks 49 km Zwitserland
46 km 3600 hm+
Winnaar Marco de Gasperi 4.42.31
Winnares Ragna Debats 5.52.05
Een trail met start en finish in Zermatt op 1605 meter. Het hoogste punt is 3130 meter.
Weer een knappe prestatie van Ragna Debats. Deze wedstrijd maakt deel uit van de reeks Skyrunning wedstrijden. Ragna liep al eerder goede uitslagen in die serie en verstevigde met haar overwinning bij de Matterhorn Ultrataks haar positie overall. De skyrunningserie kent meerdere onderdelen. Bij het ultra onderdeel maakt Ragna goede kans op een podiumplek in het overall klassement. Met Ragna heeft Nederland een echte wereldtopper in huis, heel sterk in trail en top in skyrunning.

Winnaar Tom van der Veldt 4.22
Uitslag van Facebook. De Monnikentocht heeft naast de 51 een 43 km loop, plus kortere afstanden voor wandelaars en hardlopers. Het is een van punt tot punt loop van Ter Apel naar Bourtange. Er waren dit jaar deels nieuwe routes.

xxx

Bottrop 6, 12 en 24 uur
Tobias Lundgren won de 6 uur met een afstand van 75 km. Er eindigde een loper vlak voor Tobias maar die werd gediskwalificeerd omdat die meermaals delen van het parcours had afgesneden.
Aan de 6, 12 en 24 uur doen meerdere Belgische en Nederlandse lopers mee. Favoriet voor de overwinning op de 24 uur lijkt de niet kapot te krijgen Wolfgang Schwerk. Maar na ca. 8.40 uur liep Chris Dhooge nog voor hem met een afstand van 82,41 km op een 2e plek overall.
In Bottrop wordt volgend jaar het Duits Kampioenschap 24 uur gelopen. Het Duits Kampioenschap 24 uur van 2017 wordt volgende week in Gotha gehouden. In Duitsland doen ze voor wat betreft de 24 uur niet aan datumplanning, want dit weekend worden er op nog 2 plekken een 24 uur gelopen.
Update:
Lydia Doornbos won met een afstand van 96,9 km de 12 uur bij de vrouwen. Zij liep de 12 uur als training. Mooie training! Peter Palmans won bij de mannen met 106,917 km.
Chris Dhooge ligt aan kop van de 24 uur. Na ca. 22 uur had hij een afstand van 176,74 km. Zie: http://lg-ultralauf.de/neuigkeiten.html
Tobias Lundgren won met een afstand van 74,933 km de 6 uur. Patrick Vandebeek werde 3e met 71,317 km.
Update 2:
Chris Dhooge won de 24 uur met een afstand van 194,981 km. Niet helemaal de afstand die hij in gedachten had maar wel de eerste plaats. En daarmee een goede revanche voor het WK 24 uur in Belfast waar Chris met een blessure uitviel. Marc Bemong werd 5e met een afstand van 163,3 km en daarmee voorbij de 100 mijl en een dik PR. Link naar de uitslag: http://lg-ultralauf.de/neuigkeiten.html