24 uur van Deventer niet op 23 september, mogelijk wel op 22 december

Alle lopers en loopsters die zich hadden ingeschreven hebben persoonlijk bericht gekregen over de afgelasting van de 6/12/24 van Deventer. Mogelijk wordt de wedstrijd nu op 22-23 december georganiseerd met een 12 en 24 uur.

Op de Facebook pagina van MarathonPlus was al aangekondigd dat de 24 uur van Deventer op 23-24 september, met de 12 en 6 uur als bijprogramma, niet doorgaat. Alle lopers en loopsters die zich hadden ingeschreven hebben persoonlijk bericht gekregen van Ed van Beek over de afgelasting van de 6/12/24 van Deventer. In de kalender van Ultraned is dat al aangepast, maar er stond hier nog geen nieuwsbericht over op Ultraned. Bij deze. De wedstrijd is afgelast omdat het aantal inschrijvingen onvoldoende was. In totaal hebben zich 10 deelnemers gemeld voor de 24 uur, 9 voor de 12 uur en 4 voor de 6 uur. Het organiseren van een 24 uur vergt veel inzet van vrijwilligers en brengt de nodige vaste kosten met zich mee. Om dat rond te krijgen heb je meer deelnemers nodig. Het is heel spijtig voor degenen die zich voor de 12 of 24 uur hadden ingeschreven. Heel veel alternatieven zijn er niet, hoewel een snelle blik op de kalender nog wel wat wedstrijden oplevert. Ook voor organisator Ed van Beek is het een enorme tegenvaller. Het voorbereiden van zo’n wedstrijd kost veel tijd en energie.

Het zou zonde zijn als al dat voorbereidende werk voor niets zou zijn geweest. Ed van Beek heeft daarom nu een aanvraag liggen bij de verschillende partners en de gemeente om de 24 uur met de 12 uur in het bijprogramma te organiseren op de datum van de voormalige Langste Nachtloop. Als die aanvraag wordt gehonoreerd wordt de wedstrijd op vrijdag 22 en zaterdag 23 december georganiseerd. Er is dan geen 6 uur om de organisatie van de 6 uur van Epe op 30 december niet dwars te zitten. Als de wedstrijd doorgaat zal het Nationaal Kampioenschap 24 uur op 22-23 december onderdeel zijn van de wedstrijd. De Langste Nachtloop werd in 2016 voor het laatst georganiseerd. De Langste Nachtloop trok in de 2 beginjaren meer deelnemers op de 12 uur dan op de 24 uur. De afgelopen 3 jaren was er juist meer belangstelling voor de 24 uur. Daar waren opvallend veel buitenlandse lopers/loopsters bij. Voor een 12 en 24 uur liggen er in de maand december goede kansen.

Het concept van de wedstrijd op de afgesloten wielerbaan staat. Nadeel van een datum rond de langste nacht is dat er een oplossing gevonden moet worden voor de verlichting van de baan, want slechts een klein deel van de baan is verlicht. Maar problemen zijn er om opgelost te worden. De wedstrijd zou een mooie generale repetitie zijn voor de organisatie van een eventuele 6-daagse in 2018. Zodra er nieuws is over het doorgaan van de 12 en 24 uur van Deventer op 22-23 december zullen wij dat hier melden. Dan hopen we dat Ed van Beek en MarathonPlus het vertrouwen van de Belgische en Nederlandse Ultraloopgemeenschap krijgt.

Henri Thunnissen