Inschrijving Lange Nacht van Deventer 12-24 uur open

Vandaag is de inschrijving voor de Lange Nacht van Deventer geopend, een 12 en 24 uur op de wielerbaan in Deventer op 22-23 december.

De 24 uur van Deventer zou in eerste instantie op 22-23 september worden georganiseerd. De definitieve datum werd pas laat bekend en viel in een drukke periode met de concurrentie van veel andere wedstrijden. Er kwamen helaas te weinig inschrijvingen binnen om de wedstrijd door te kunnen laten gaan op 22-23 september. Organisator Ed van Beek ging daarom op zoek naar een nieuwe datum. In de jaren 2012-2016 vond in het weekend dichtbij de nacht van 20 op 21 december de Langste Nachtloop plaats met een 12 en 24 uur. Er bleek genoeg belangstelling voor zo’n loop midden in de winter om de loop tot een succes te maken. December 2016 werd de Langste Nachtloop voor de 5e en laatste keer georganiseerd. Deze datum kwam hiermee vrij.

Dat is de reden dat Ed van Beek ervoor koos om op vrijdag 22 en zaterdag 23 december op de wielerbaan Keizerslanden in Deventer de eerste editie van De Lange Nacht van Deventer te organiseren. Naast de hoofdafstand, De 24 uur van Deventer, is het ook mogelijk deel te nemen aan De 12 Uur van Deventer. De wielerbaan Keizerslanden is volledig vlak en geasfalteerd en heeft een totale lengte van 1307 meter. Voor aanvang van De 24 Uur van Deventer zal de afstand nogmaals officieel opgemeten worden, zodat deze afstand ook gecertificeerd is.

De 24 uur start op vrijdag 22 december om 17.00 uur. De 12 uur start op vrijdag 23.00 uur. Er is geen 6 uur omdat een week later in Epe een 6 uur wordt georganiseerd. Voor de tijd- c.q. afstandsregistratie wordt gebruikt gemaakt van het ipico-systeem met startnummers waarin de chip verwerkt zit.

De 24 uur kent naast de open wedstrijd tevens het Nationaal Kampioenschap onder auspiciën van Ultraplatform. Om aan het Nationaal Kampioenschap mee te kunnen doen moeten de deelnemers de Nederlandse nationaliteit hebben. Het Nationaal Kampioenschap gaat door als er minimaal 3 mannen en/of 3 vrouwen van start gaan. Er is een huldiging voor de nummers 1-3 bij de mannen en vrouwen. Om voor een kampioenschapsmedaille in aanmerking te komen moet er minimaal 160 km voor vrouwen en 180 km voor mannen worden afgelegd. Deelnemers hoeven zich niet apart op te geven voor het Nationaal Kampioenschap en er zijn geen meerkosten.

Organisator Ed van Beek is op dit moment nog in gesprek met de gemeente Deventer over de precieze mogelijkheden voor het plaatsen van tenten langs het parcours, omdat de verordening van de gemeente dit niet toelaat. Het is in ieder geval niet toegestaan om na afloop van het evenement te overnachten op of langs de wielerbaan. Verder kunnen deelnemers, begeleiding en toeschouwers gebruik maken van het clubhuis van AV Daventria 1906, dat naast het wedstrijdparcours gelegen is. Het clubhuis van AV Daventria 1906 zal uiteraard gedurende de gehele wedstrijd geopend zijn.

De 24 Uur van Deventer en De 12 Uur van Deventer kennen geen leeftijdsklassen d.w.z. dat alle wedstrijden worden gelopen in één klassement met dien verstande dat er wel separate klassementen zijn voor mannen en vrouwen. Voor alle klassementen geldt dat er prijzen zijn in de vorm van bekers en prijzen in natura voor de nummers 1 tot en met 3. Voor iedere finisher op zijn of haar discipline wacht een fraaie herinneringsmedaille aan de finish.
De door de organisatie verstrekte verzorging voorziet o.a. in koffie, thee, bouillon, cola, water, sportdrank, sinaasappels, bananen, chocola, yoghurt, notenmelange, energierepen enz. Het clubhuis van AV Daventria 1906 is op vrijdag 22 december a.s. vanaf 15:00 uur geopend. Het adres voor de navigatie is: Borgelerdijk 2 – 7415 ZN DEVENTER. Startnummers en andere zaken liggen daar klaar voor iedere deelnemer.

De nschrijving voor De Lange Nacht van Deventer met daarin De 24 Uur van Deventer en De 12 Uur van Deventer is vandaag 6 oktober geopend.
De link naar de website van de organisatie is: http://www.marathonplus.nl/activiteiten
De directe link naar de inschrijfpagina is: https://inschrijven.nl/formulier?id=2017122219385&tl=nl

Henri Thunnissen
(op basis van de tekst van organisator Ed van Beek)